Zenmomenten

Zenmomenten december 2017

Yes, een nieuw jaar! Toch blikken we nog even terug op de mooiste zenmomenten van de afgelopen maand. Van een spontane vakantie naar Rome tot de grootste sneeuwpop ooit.

Lisa:

Spontaan naar Rome

Nou ja, bijna spontaan. Even leek het erop dat mijn vriend niet aanwezig kon zijn bij mijn verjaardag, totdat hij me belde en zei: “Je mag mee naar Rome.” Wauw! Zijn baas wilde heel graag dat hij voor een project naar deze Italiaanse stad ging, maar hij had eigenlijk die week vrij genomen voor zijn én mijn verjaardag. Uiteindelijk heeft hij een deal kunnen maken, waardoor ik twee dagen mee mocht. En daar kon ik natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen.

Zwemmen en naar de sauna

Kerst en Oud en Nieuw konden niet beter uitvallen dan het afgelopen jaar. Ik besloot daarom vrij te nemen. Zo had ik genoeg tijd om te verhuizen en kon ik een paar dagen nog wat anders doen. Met een vriendin ging ik naar de sportschool bij haar in de buurt. Je kunt er niet alleen sporten, maar er zitten ook meerdere sauna’s en een zwembad (inclusief bubbelbad!). Vooral de sauna deed me goed met dit koude weer. Het waren de perfecte ingrediënten voor een ontspannen middag.

Naar de opera

Mijn vriend houdt van opera. Zelf weet ik er niet veel vanaf, dus ik vond het leuk dat hij mij meenam naar mijn eerste opera. Op 6 december gingen we naar ‘La Bohème’, een ontroerend liefdesverhaal. Ik vond het erg indrukwekkend om te zien dat de speelsters kunnen zingen en acteren tegelijk. Het liefst wil mijn vriend naar de opening van het operaseizoen op 7 december in Milaan. Die tickets zijn alleen enorm duur. Als je het podium een beetje fatsoenlijk wil zien, betaal je al gauw honderden euro’s. Flink sparen dus!

Shirah: 

Een kerstpakket uit Schotland

Eén van mijn liefste vriendinnen is voor minimaal een jaar naar Schotland verhuisd. Even slikken, maar ook heel leuk om haar binnenkort op te zoeken. Toen ze nog in Nederland was, spraken we af om elkaar een kerstpakket te sturen. In de week voor kerst werd mijn Schotse kerstpakket bezorgd. Zó leuk! Gevuld met onder andere een kalender van Schotland, lekker eten en een mooie kaart.

Lopen naar de supermarkt

Mijn band was lek. In plaats van om te keren naar huis, bracht ik mijn fiets naar de fietsenmaker en deed ik mijn boodschappen lopend. Het fijne van lopen vind ik dat je wel móet vertragen. En omdat mijn telefoon (bijna) leeg was, werd ik gedwongen om vooral om mij heen te kijken. Een uur later was ik weer thuis met een leeg gewaaid hoofd en niet meer boodschappen dan ik kon dragen.

De grootste sneeuwpop maken

Het bijzondere van sneeuw is dat de wereld er totaal anders uitziet. Je herkent het bijna niet meer als het bedekt is door een witte laag. Op de dag dat het extreem veel had gesneeuwd, wandelde ik een stuk in de buurt met mijn vriend. Samen met vrienden en onbekenden, maakten we de grootste sneeuwpop ooit. Meer dan twee meter hoog en met een prei als neus. Vooral het moment dat je van de kou weer naar binnengaat en langzaam opwarmt, is zo fijn.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply