Zenmomenten

Zenmomenten februari 2017

Zenmomenten februari 2017

Volgens onze zelfverzonnen definitie is een zenmoment een ogenblik van geluk of complete tevredenheid. De zes mooiste momenten van de afgelopen maand delen we vandaag weer. 

Lisa:

Beginnen met morning pages

Een maand geleden legde ik uit wat morning pages inhoudt. Onlangs ben ik echt begonnen met deze challenge en tot nu toe voelt dat best goed! Wel merk ik dat het lastig is om je er elke ochtend aan te houden als je ’s ochtends vroeg naar je werk moet. Meer over dit experiment lees je binnenkort.

Bladeren door oude fotoboeken bij oma

Ik heb het regelmatig over mijn oma, zoals in mijn artikel over rust, reinheid en regelmaat. De afgelopen maand was ik bij haar en lagen er een paar fotoboeken in de woonkamer. Natuurlijk kon ik het niet laten daar even in te kijken. Eigenlijk zou ik een hele dag bij haar kunnen blijven, zo veel boeken met foto’s van vroeger heeft zij thuis liggen. Veel leuker dan op je smartphone naar foto’s kijken!

Mijn kledingkast opruimen

Als je onze stories op Instagram volgt, dan heb je het al kunnen zien: ik heb een hoop kleding verzameld die ik een tweede leven ga geven. Eén keer in de paar maanden heb ik een opruimbui, deze maand was het weer zover. Soms was het moeilijk, want sommige kleren vind ik nog steeds heel leuk. Maar als ik het nooit aan heb gehad, waarom zou ik het dan nog langer in de kast laten liggen?

Shirah:

Een yogamassage

Yoga ken ik en massages ook, maar een yogamassage? Door een kennismakingsactie bij een yogaschool bij mij in de buurt, kwam ik op het idee om deze vorm van massage te proberen. Meer dan dat je hier losse kleding voor moet dragen en je op een soort dikke mat ligt, wist ik niet. Het was tótaal anders dan de massages die ik wel eens eerder heb gehad. Je wordt in allemaal houdingen ‘geholpen’ en de bedoeling is dat je je lichaam hierbij helemaal ontspant (super lastig!). Na afloop was er geen tijd om na te praten, maar ik kreeg de volgende dag wel een heel lief smsje. Ze wilde mij nog een ‘wijze les’ meegeven naar aanleiding van de massage. Heel bijzonder!

De mooiste bergwandelingen maken

Aan het begin van deze maand bracht ik weer een bezoek aan een vriendin die in Zwitserland woont. Deze keer niet alleen, maar samen met mijn vriend. De vier dagen dat we er waren, hebben we de mooiste bergwandelingen gemaakt. Alle plekken van afgelopen zomer zag ik nu bedekt door een klein laagje sneeuw. Een wandelvakantie, van berghut naar berghut, staat hoog op mijn verlanglijstje.

Zingen mét gitaar

Zangles is een stuk lastiger dan ik dacht, daar schreef ik pas al over. Daarom was ik ook extra blij dat ik mijn vriend kon overhalen om dit nummer te oefenen op de gitaar. Lang niet altijd heeft hij zin om mijn country-folk nummers te spelen. Voor het eerst in de maanden dat ik zangles heb, merkte ik verschil tijdens het zingen. Het ging makkelijker en klonk (iets) beter. Oefening baart dus echt kunst.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Heleen Schrijvershof
    6 maart 2017 at 21:23

    Haha, herkenbaar die zin om alles op te ruimen en schoon te maken zo om de paar maanden. Fotoboeken maken is voor mij dit jaar ook echt iets wat ik doen en afmaken. Het is zo tof om tastbare herinneringen te hebben.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.