Zenmomenten

Zenmomenten februari 2018

De afgelopen maand zat weer vol zenmomenten. Van een bijzondere winterdag aan zee tot inspirerende vragen op een verjaardag. Dit zijn onze zenmomenten van februari. 

Lisa:

Een winterdag aan zee

De rit duurde iets langer dan gepland (halte gemist), maar dat mocht de pret niet drukken. Eindelijk hadden Shirah en ik een dag lang de tijd om te brainstormen voor onze website. En dat deden we op een inspirerende plek: het strand. Of nou ja, bijna op het strand. We zochten een gezellig restaurant uit vlak aan zee. Ik zie nog goed voor me hoe meer mensen genoten van deze mooie dag. Het was koud, maar de zon scheen. Hoewel ik meer van de lente houd, moet ik toegeven dat dit weer ook erg goed was voor mijn humeur.

Een hot stone massage

Voor mijn verjaardag vroeg ik als cadeau een massage. Ik wilde wel eens een hot stone massage proberen, vooral nu het zo koud buiten is. Eerst twijfelde ik of ik de stenen niet te heet zou vinden, maar achteraf gezien was het juist heerlijk. Vooral ook omdat er gemasseerd wordt met de steen en ze niet gloeiend heet op één plek blijven liggen (dat zou niet zo comfortabel zijn). Na de massage voelde ik me super ontspannen en die avond heb ik extra lang geslapen. Wat een massage al niet kan doen!

Uitgebreid bij oma lunchen

Elke maandagavond bel ik met mijn oma, maar daarnaast ga ik ook graag bij haar op bezoek. Meestal laat ze me dan zien met welk breiproject ze bezig is en vraagt ze aan mij welke kleuren mooi zijn om te gebruiken. Ook krijg ik altijd wat te eten mee. Ik houd dus als ik langs kom voor de zekerheid wat extra ruimte over in mijn tas. Dit keer ben ik misschien wel drie uur lang bij haar geweest. Een paar kopjes thee, een goed gesprek en twee boterhammen met pindakaas verder, ging ik met een gelukkig gevoel weer naar huis. Dankbaar dat ik zo fijn met haar kan praten.

Shirah:

Inspirerende vragen op een verjaardag

De meeste verjaardagen zijn niet zo mijn ding. In een kring chips eten? Ik pas ervoor. Maar de verjaardagen van mijn zus zijn anders dan anders, zo ook dit jaar. Een vriend had een aantal vraagspellen meegenomen, onder andere deze van Stine Jensen. Het zorgde voor een avond vol bijzondere gesprekken. Van mensen die ik nog nooit had gesproken, weet ik nu wat ze over tien jaar willen bereiken, wat hun favoriete speelgoed vroeger was en of ze geloven in monogamie.

Een plaat zoeken in de platenwinkel

Mijn vriend en ik hebben de traditie om een dag na Valentijn elkaar een plaat cadeau te geven, ook wel ‘Platentijn’. Een plaat vinden die hij nog niet heeft, is met zijn collectie van 100+ platen alleen een grote uitdaging. Daarom stelde hij voor om mij een verlanglijstje te geven, zodat ik geen miskoop zou doen. Suf idee natuurlijk, dus ik ging gewoon zonder lijstje naar de platenwinkel in de buurt. Binnen vijf minuten zag ik een plaat in mijn ooghoek van een obscure band die hij een keer had genoemd. Bingo! Zijn verraste gezicht toen hij de plaat uitpakte, was onbetaalbaar.

De herontdekking van de kruik

Ik twijfelde even of ik dit zou schrijven, omdat kruiken best een oma-imago hebben. Maar goed, de kruik is wel mijn beste (her)ontdekking van deze maand. Toen vrienden vertelden dat ze in de auto gingen kamperen in Schotland (brrr!) en een kruik meenamen, ging er een lampje branden. In mijn mooie, maar tochtige huis, is het namelijk nooit écht warm. Een gloeiende kruik in bed leggen en even later zelf in bed kruipen, vind ik daarom echt een zenmoment. Hopelijk breng ik anderen zo op het idee om ook gebruik te maken van deze geniale uitvinding.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply