Zenmomenten

Zenmomenten februari 2019

Zenmomenten februari 2019

Ook deze maand waren er weer volop zenmomenten. Van een les aroma yoga volgen en naar een klankconcert gaan tot een bijzonder museum bezoeken en thuis restorative yoga doen.

Lisa:

Aroma yoga doen

Het leuke aan het hebben van deze website, is dat we regelmatig dingen tegenkomen die we een keer willen proberen. Zo gingen Shirah en ik deze maand naar een les aroma yoga. Dit houdt in dat je tijdens de yogales etherische oliën gebruikt. Deze oliën helpen je meer ontspannen en in balans komen. Steeds nadat we een paar houdingen hadden gedaan, kregen we een druppel olie in onze handen. Ik vond vooral eucalyptus en sinaasappel lekker ruiken. En na de les voelde ik me helemaal zen.

Alleen naar het strand

Ik woon op ongeveer een half uur fietsen van het strand, maar moet me er soms wel toe zetten om er naartoe te gaan. Deze maand kreeg ik de smaak te pakken en besloot ik twee keer spontaan naar het strand te gaan. Eén keer om te ontspannen en een keer om te werken. Maar eigenlijk voelde die laatste keer helemaal niet als werken. Het strand geeft me een vrij gevoel. Ik doe altijd alsof alle zorgen en angsten van me afglijden, zo het water in. Heerlijk! Ik ben van plan om dit jaar nog veel vaker te gaan.

Naar een klankconcert

De yogaschool waar ik yogales volg, geeft regelmatig ander soort lessen en workshops. Toen ik zag dat er een klankconcert gepland stond, wist ik niet hoe snel ik mij moest aanmelden. Deze concerten worden ook wel een ‘klankhealing’ of ‘meditatief concert’ genoemd. Met verschillende klankschalen en andere natuurlijke instrumenten word je in diepe ontspanning gebracht. Het leek mij heerlijk alleen maar te liggen en me te concentreren op de prachtige geluiden. Achteraf gezien kan ik het ook iedereen aanraden, want na het concert voelde ik me helemaal uitgerust.

Zenmomenten februari 2019 collage

Shirah:

Wandelen naar mijn werk

Een paar weken geleden dacht ik: ‘Waarom stap ik niet eerder uit de bus en wandel ik een stuk naar mijn werk?’ Zo gezegd, zo gedaan. In plaats van in een muffe bus te zitten, wandel ik nu een half uur. Het is niet de mooiste route (heel veel auto’s!), maar wel een hele fijne manier om de dag te beginnen. Ergens voelt het ook een beetje avontuurlijk. Ik weet namelijk nooit wat ik onderweg tegenkom. Zo maakte ik deze maand een praatje met iemand die een elektriciteitshuisje van alle kanten fotografeerde voor een schoolopdracht en zag ik een groep jonge eendjes.

Naar het Bonnefantenmuseum

Eindelijk ging ik naar het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Met een hele goede reden: de tentoonstelling van David Lynch (onder andere bekend van de geweldige serie Twin Peaks). Eén van de leukste dingen van het museum, naast in het decor van Twin Peaks lopen, vond ik liggen op een gigantische stapel zitzakken. Gek eigenlijk dat er in museums wel veel bankjes zijn, maar meestal geen plekken om te liggen. Het is juist leuk om kunst vanuit een ander perspectief te bekijken.

Thuis restorative yoga doen

Afgelopen maand kocht ik iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond: een bolster. Zo’n dik kussen wordt altijd gebruik bij de lessen restorative en yin yoga die ik volg. Een ideaal ding, want je kunt er allemaal ontspannende yogahoudingen mee doen. Zoals mijn favoriet; deze hartopener. Het liefst gebruik mijn bolster voor het slapen om een paar extra ontspannende houdingen te doen. Dat het wel héél rustgevend is, bleek afgelopen week. Na zo’n driekwartier kwam mijn vriend kijken wat ik aan het doen was. Ik was in slaap gevallen, haha!

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.