Zenmomenten

Zenmomenten februari 2020

Zenmomenten februari 2020

Natuurlijk waren er ook in februari genoeg zenmomenten. Van een boek lezen op een terras tot een stapel kaarten kopen en vervolgens versturen. 

Lisa:

Een boek lezen op een terras

Begin februari ging ik een weekend naar Athene met mijn vriend. Wat was het fijn om op een plek te zijn waar de zon wél scheen. Omdat we de laatste dag niet zo veel meer te bekijken hadden, besloten we na een rondje door één van de vele parken een drankje te doen op een terras. Met een boek in ons ene hand en een drankje in de ander, vermaakten we ons prima die middag. Het bewijs dat je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn.

Spelletjes spelen met mijn zus

Af en toe blijft mijn zus bij mij logeren. Naast dat ik (uiteraard) met haar naar het kattencafé ben geweest, hebben we thuis gegamed. Want ook al ben ik 28, ik kan nog steeds helemaal opgaan in spelletjes zoals ‘Overcooked’ en ‘De Sims’. Een paar jaar geleden vond ik het tijdverspilling, maar inmiddels ben ik erachter gekomen dat niet alles altijd een doel moet hebben. Die ontdekking maakt het leven een stuk leuker.

Alleen koffie drinken bij de HEMA

Deze maand overleed onverwachts een familielid van een goede vriendin van mij. Om haar te steunen, ging ik naar de begrafenis. Hoewel ik in eerste instantie na de dienst meteen de trein naar huis wilde pakken, besloot ik toch mijn fiets in de stad neer te zetten en een stop te maken bij de HEMA. De gebeurtenis had indruk op mij gemaakt. Met behulp van een café latte en flesje Spa Rood, liet ik het bezinken.

Shirah:

Kaarten kopen en versturen

Op een vrije vrijdagmiddag besloot ik naar een kaartenwinkel te wandelen. De wandeling alleen was al heerlijk, omdat het buiten fris was én de zon scheen. Mijn favoriete weer. Na een half uur neuzen in de kaartenwinkel, ging ik naar buiten met een flinke stapel kaarten. Thuis heb ik ze meteen geschreven en daarna op de bus gedaan. Schrijven met de hand vind ik altijd heel rustgevend, omdat je er echt even de tijd voor moet nemen. Het is daardoor bijna meditatief.

Een gratitude bomb maken

Je kon pas al lezen (klik!) dat ik iedere dag opschrijf waar ik dankbaar voor ben. Dit ritueel zorgt ervoor dat ik veel bewuster ben van kleine geluksmomenten. Op het Instagram-account van Elizabeth Gilbert – je weet wel de schrijver van ‘Eat, Pray, Love’ – zag ik het goede idee om een gratitude bomb te maken. Ik kocht gouden washi tape en maakte net zo’n bomb. Een heel fijn klusje om uit mijn hoofd te komen en extra stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben.

In bad in een hotel

Samen met mijn vriend ging ik een weekend naar Haarlem. Omdat het weer extreem was dat weekend (storm!), heb ik extra genoten van het bad in de hotelkamer. Er is weinig zo ontspannend als net zo lang in bad zitten totdat je eruit komt als een weekdier. In bad las ik het boek ‘L’art de la Simplicite’ en genoot ik van een bruisbal van Lush. Mijn droom is om ooit een eigen bad te hebben. Tot die tijd geniet ik volop in hotelkamers of bij een familielid thuis.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply