Zenmomenten

Zenmomenten januari 2017

De eerste keer voor deze rubriek schrijven beviel ons goed, daarom delen we ook deze maand onze zenmomenten. Kijk mee naar de hoogtepunten van de afgelopen maand.

Lisa:

Naar de sauna gaan

Begin oktober is de laatste keer dat ik naar de sauna ben geweest. Het liefst ga ik er elke maand heen. Alleen al in mijn badjas buiten liggen op een ligstoel met het zonnetje op mijn gezicht is zo heerlijk. Eenmaal thuis voel ik me als herboren, alsof ik de hele dag bij heb geslapen.

Een dag op De Bewustzijn School

Mijn hart maakt altijd een sprongetje als we ergens voor worden uitgenodigd, het blijft speciaal. Deze keer mochten we naar De Bewustzijn School, een plek in Amsterdam waar lessen worden gegeven op het gebied van body, mind en spirit. Ik heb op één dag nog nooit zo lang met mijn ogen dicht gezeten, maar het was het meer dan waard!

Elke dag mediteren en aan yoga doen

Yoga deed ik op verschillende tijden en dagen, mediteren deed ik het liefst ’s ochtends, maar ook dat wisselde vaak. Sinds kort heb ik een manier gevonden om yoga en meditatie nog meer te integreren in mijn leven. Yoga doe ik nu ’s avonds voordat ik ga douchen, mediteren doe ik elke ochtend vlak nadat de wekker is gegaan. Het maakt niet uit hoe lang ik het doe, als ik het maar doe. Juist door er geen tijdsduur aan te hangen, is het een gewoonte geworden.

Shirah:

Een hoofdmassage krijgen

Nooit geweten dat een hoofdmassage zó ontspannend is, tot ik naar een holistische kapper in Amsterdam ging. Jiska heeft speciale kniptechnieken om je haar sneller te laten groeien, gebruikt alleen natuurlijke producten en geeft de beste hoofdmassages. Leuk om eens bij een kapper te zijn die niet meer van je haar afknipt dan je wilt en ook voor gekke, natuurlijke haarproducten is. Zo maak ik tegenwoordig een rozemarijnmengsel om mijn haar sneller te laten groeien. Het recept vind je in deze video.

Eten in een veganistisch restaurant

Al een tijd wilde ik eten bij Kitchen Punx, een veganistisch restaurant in Utrecht. Niet omdat ik veganistisch eet, maar omdat ik altijd leuk vind om nieuwe dingen te proberen. Op een zaterdagavond ging ik hier samen met mijn vriend eten. Naast dat het heel gezellig was, was het eten super lekker. Bij Kitchen Punx hangt een fijne, ongedwongen sfeer en de maaltijden hebben een hele vriendelijke prijs. Je kunt hier meerdere voorgerechten als hoofdgerecht bestellen, dat eet extra gezellig.

Een spontane ontmoeting bij de tramhalte

Na het bezoek aan De Bewustzijn School wilde ik eigenlijk de tram pakken richting het station, alleen reed die door een storing niet. Ik wandelde naar een andere tramhalte en raakte daar in gesprek met een (jonge) vrouw. Samen wandelden we naar het dichtstbijzijnde station en hadden we het over ons leven. Mooi hoe spontaan gesprekken kunnen ontstaan. Dus Maria, mocht je dit lezen, het was heel leuk om je te ontmoeten!

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sanne
    6 februari 2017 at 15:55

    Wauw, zo’n kapper klinkt heel fijn! En klinkt wel grappig dat rozemarijn mengsel, zou cool zijn als het werkt 🙂 Ik had verwacht dat een holistische kapper duurder zou zijn maar op de FB zie ik dat het wel meevalt! Helaas woon ik niet in Adam!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.