Zenmomenten

Zenmomenten januari 2019

Zenmomenten januari 2019

De eerste maand van het nieuwe jaar hebben we goed ingeluid. Van zelf kruidenthee maken en yin yoga herontdekken tot een zonsondergang in het mooie Málaga. 

Lisa:

De zonsondergang in Málaga bekijken

Met mijn vriend ging ik een week naar Andalusië. We boften, want in Nederland sneeuwde het toen wij weg waren. We huurden een auto, zodat we makkelijk van Málaga naar Granada, Sevilla en Carmona konden. In Málaga sliepen we in een prachtige parador bovenop een berg. Een parador is een Spaans kasteel of klooster dat is omgetoverd tot hotel. Nadat we de stad hadden bekeken, genoten we ’s avonds bij ons hotel van de zonsondergang. Ook in de winter is Zuid-Spanje een hele fijne vakantiebestemming.

Thuis yoga doen met een vriendin

Afgelopen maand bleef ik logeren bij een goede vriendin. Het leek haar leuk om ’s ochtends samen yoga te doen. Natuurlijk wilde ik dat! Ik deed met haar al mijn favoriete yogahoudingen, van de kindhouding en de liggende vlinder tot de brug en de kaars. Het was zo leuk om te horen dat ze zich daarna beter voelde. Ook ik kon mijn dag niet beter beginnen dan door thuis yoga te doen.

Zelf kruidenthee maken

Samen met mijn moeder en vriend ging ik lunchen in Leiden. Ik nam in plaats van cappuccino of muntthee voor de verandering eens winterthee. Dit was een thee met gember, steranijs, kaneel en een beetje honing. Niet alleen vind ik steranijs heerlijk ruiken, de combinatie met gember en kaneel was erg lekker. Daarom kocht ik meteen daarna zelf een zakje steranijs en kaneel bij Dille & Kamille. Vanaf het moment dat ik mijn eigen winterthee maak tot de allerlaatste slok, voelt het als een echt zenmoment.

Shirah:

De krant lezen op zaterdagochtend

Voor het eerst in lange tijd had ik weer een krant op zaterdagochtend. Ik had niet verwacht dat het zo zou bijdragen aan het weekendgevoel. Het begon al met het ploffende geluid op de deurmat. Daarna zette ik een kop thee, bladerde ik de krant even snel door en begon ik rustig aan de bijlage. Hetzelfde deed ik op zondagochtend. Alleen nu las ik wél bijna elke letter. Het waardevolle van een krant vind ik dat je echt een mix aan informatie voorgeschoteld krijgt. Dat is heel anders dan wanneer je de bibliotheek of boekhandel in duikt voor een boek over een onderwerp dat je in interessant vindt. In de krant, en dan vooral de bijlage, las ik dingen die ik anders niet zou lezen.

Yin yoga herontdekken

Nog nooit heb ik zoveel yin yoga gedaan als afgelopen maand. En dat allemaal dankzij Onefit. Mijn favoriete les was op een zondagochtend aan de oude gracht. Ik had een vol hoofd en eigenlijk geen zin om te gaan. Totdat ik dacht aan wat Lisan zei in een interview: “Als ik smoezen bedenk om geen yoga te doen, weet ik dat dit veelzeggend is en ik juist yoga moet gaan doen.” Na de les voelde mijn hoofd een stuk meer opgeruimd en had ik een leuk gesprek met de yogadocent. Ze vertelde dat wanneer je houdingen lastig vindt en ze misschien zelfs veel weerstand oproepen, ze juíst het meest leerzaam zijn. Om te onthouden.

Het concert van Patti Smith

Mijn vriend en ik tikten last-minute een kaartje voor Patti Smith op de kop. Ik ben heel blij dat we toch zijn gegaan, want het concert was fantastisch. Het mooie van Patti vind ik dat ze zich niet anders voor lijkt te doen dan ze is. Tijdens het concert was ze helemaal zichzelf, maakte ze veel grapjes en las zelfs voor uit haar boek. Het was echt een kippenvelmoment, en tegelijk een zenmoment, toen de hele zaal uit volle borst ‘Because the night’ meezong.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply