Zenmomenten

Zenmomenten januari 2020

zenmomenten januari 2020

Met onze zenmomenten staan we iedere maand stil bij klein geluk. Deze maand: een bijzondere yogales, struinen in een tuincentrum en relaxen in het kattencafé.

Lisa:

Een les rocket yoga volgen

Toen ik voor het eerst ashtanga yoga deed, wist ik niet goed wat ik ervan vond. De les was behoorlijk intensief en niet alle houdingen spraken me aan, laat staan dat je elke keer dezelfde serie doet. Als je dezelfde ervaring hebt als ik, raad ik je aan om rocket yoga eens te proberen. Deze yogastijl is gebaseerd op ashtanga yoga en dus ook uitdagend, maar bevat meer variatie. Van balanshoudingen tot heupopeners en achteroverbuigingen. Ook hoef je niet eerst een rits aan yogahoudingen volledig onder de knie te hebben voordat je nieuwe houdingen kunt proberen. Ik vond het een pittige, maar vooral leuke les!

Relaxen in het kattencafé

Afgelopen maand was het eindelijk zover: ik ging met mijn vriend naar het kattencafé in Leiden. Na het lezen van een nieuwsbericht over dit nieuwe café, heb ik meteen een plekje gereserveerd. Want voor het geval je het nog niet wist: ik ben dol op katten. Omdat de katten in het café nog maar een paar maanden oud zijn, waren ze erg speels. Ook lagen sommige katten uren te slapen op de bank. Je mag maximaal twee uur in het café blijven, maar ik kreeg er geen genoeg van. Binnenkort ga ik daarom weer langs. Als je het mij vraagt, is er namelijk niets zo zen als het aaien van een kat op je schoot.

Mijn nieuwe voetmassage-apparaat uitproberen

In de kerstvakantie bladerde ik folders door en zag ik dat Lidl een voetmassage-apparaat verkocht. Het deed mij denken aan mijn vakantie in Japan. Op de hotelkamer daar lag een kussen met een massagefunctie. Ik vond het zo fijn om dit te gebruiken na een lange dag lopen. Toch heb ik lang getwijfeld of ik wel echt zo’n apparaat moest kopen, ik vond het een beetje decadent. Toen Shirah zei dat ik iemand ben die het echt gebruikt, heb ik er één besteld. Sindsdien gebruik ik mijn voetmassage-apparaat bijna elke dag. Soms voordat ik ga slapen en soms als ik thuis aan het werk ben. Tot nu toe is het een hele goede koop.

zenmomenten januari 2020

Shirah:

Een luisterafspraak voor nieuwe boxen

Mijn vriend en ik luisteren heel veel muziek en vonden het daarom tijd voor nieuwe boxen. Er ging een wereld voor mij open van versterkers, subwoofers en luidsprekers. Het allerleukste van deze grote aankoop vond ik de luisterafspraak die we hadden. Op een donderdagavond gingen we naar een hifi-winkel om verschillende boxen met elkaar te vergelijken. Ruim anderhalf uur hebben we in de winkel aandachtig geluisterd. We hadden er zelfs een speciale playlist voor gemaakt. Niet alleen ben ik héél blij met de nieuwe boxen – het geluid is honderd keer mooier – ik kijk ook terug op een hele relaxte en gezellige avond.

Opruimen bij mijn ouders

Als je mij een paar jaar geleden had verteld dat ik opruimen nu ontspannend vind, had ik je niet geloofd. Toch is het echt zo. Een middag puinruimen in mijn oude kamer bij mijn ouders, was dan ook geen straf. Tijdens het opruimen kwam ik allemaal herinneringen tegen: gênante pasfoto’s, glitter oogschaduw, brieven en vakantiefoto’s. Wat het opruimen tien keer makkelijker maakte, was de vraag die ik mezelf steeds stelde: “Zou ik dit nu weer kopen?”. Ik ben van plan om veel vaker tijd te maken om kritisch naar mijn spullen te kijken. Dan wil ik er ook bezoek aan de kringloop achteraan knopen.

Struinen in een tuincentrum

De planten in mijn huis hebben het zwaar. De één na de ander gaat er treurig en verlept uitzien. Om inspiratie op te doen voor nieuwe planten, ging ik naar het tuincentrum in mijn oude woonplaats. Hier hebben ze niet alleen een groot assortiment, de prijs van de planten ligt ook veel lager dan in Utrecht. Je zou mij zo een dag in tuincentrum kunnen opsluiten, ik vind het namelijk één van de rustgevendste plekken om te zijn. De volgende keer dat ik er ben, neem ik wél een stippenplant (zie foto) mee.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply