Zenmomenten

Zenmomenten juli 2017

Zenmomenten juli 2017

Een zenmoment is een ogenblik van geluk, van complete tevredenheid. Ook afgelopen maand waren die er weer genoeg. Van dansen in een silent disco tot in bed liggen met een sterrenlamp. 

Lisa:

Uitrusten in Noord-Duitsland

Na een week Rhodos met mijn zus, ging ik op vakantie met mijn vriend in Noord-Duitsland. De eerste paar dagen verbleven we in een landhotel vlakbij een meer. Uit eten gaan op maandagavond is in dat soort gebieden lastig, maar de ruimte en de rust is zo fijn. Op zulke momenten realiseer ik me dat ik toch meer een natuur- dan een stadsmens ben.

Naar een silent disco

Vrijdagavond betekent weekend. De afgelopen maand ging ik op vrijdagavond naar Strand Zuid met vrienden. Dit is een mini-stadstrand bij de Amsterdam RAI. Hoewel het er misschien gek uitziet, ging ik daar naar een silent disco. Toen ik de koptelefoon op deed, wilde ik niks anders meer. Het was zo leuk!

Mueslirepen maken op zondag

Ik ben geen grote ‘bakfanaat’, maar toch wilde ik op iets origineels trakteren als afscheid bij mijn oude werkgever. Ik kwam op het idee om mueslirepen te maken. Dit leek mij laagdrempelig voor een beginnende bakker als ik en goed te doen voor ongeveer twintig mensen. Gelukkig was het geslaagd, want natuurlijk maakte ik het pas de dag van tevoren. Hier vind je het recept.

Shirah:

Een onbeperkt yoga-abonnement

Mijn zoektocht naar de perfecte yogaschool in Utrecht duurt al jaren. Toch denk ik dat ik hem nu eindelijk heb gevonden. Met mijn onbeperkte zomerabonnement heb ik gelukkig alle tijd om te ontdekken of dit dé yogaschool is voor mij. Je kunt hier in ieder geval hele fijne yogalessen volgen, van hatha yoga tot chakra yoga, er is uitzicht op een appelboom en ik heb al tig nieuwe yogahoudingen geleerd.

Wadlopen

Samen met mijn zussen ging ik afgelopen weekend wadlopen in Pieterburen. Iets dat ik voor het laatst had gedaan toen ik dertien was. Ruim drieënhalf uur liepen we door blubber en zeewater met het mooiste uitzicht. Onderweg proefden we zeekraal, kokkels en lamsoor en maakte ik foto’s met mijn wegwerpcamera. Een bijzondere zaterdagochtend.

Een sterrenlamp

Ik heb sinds afgelopen maand een sterrenlamp in mijn slaapkamer. Een lamp die plaatjes van de maan en sterren projecteert op de muren. Extra pluspunt: het draait ook nog. Natuurlijk gaat er niets op tegen een echte sterrenhemel, maar dit komt wel in de buurt. Samen met mijn vriend in bed liggen met de sterrenlamp aan, vind ik echt een zenmoment.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sanne
  12 augustus 2017 at 21:24

  Ik ben heeeel benieuwd naar welke yogaschool jij gaat Shirah?:) Ik ben nog steeds op zoek in Utrecht dus ken de struggle. Fijn om te horen dat je er eentje hebt gevonden die bij je past!!
  En dat wadlopen wil ik al zo lang doen, ik ga het gelijk oopschrijven!

  • Reply
   Shirah
   26 augustus 2017 at 18:01

   Ik ga naar het Utrechts Yogacentrum. 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.