Zenmomenten

Zenmomenten juli 2019

Zenmomenten juli 2019

Met onze zenmomenten staan we iedere maand stil bij klein geluk. In de maand juli sliepen we onder andere in een cabin, plukten we bloemen met oma en maakten we wortel-gember-appelsap.

Lisa:

Een collage maken

Heel af en toe maak ik collages, je kunt het ook een vision of moodboard noemen. Van allerlei plaatjes uit tijdschriften maak ik dan één mooi geheel. Als de collage klaar is, neem ik altijd even de tijd om te kijken wat het thema is. Waar droom ik over? De dag waarop ik afgelopen maand een collage maakte, was het bijna alleen maar aan het regenen. Terwijl ik de afbeeldingen een plek gaf, luisterde ik een podcast. Met de minuut werd mijn hoofd leger. Een teken dat ik vaker collages zou moeten maken.

Bloemen plukken met oma

Een paar jaar geleden had mijn oma nog een hele grote moestuin. Nu ze steeds ouder wordt (ze is 83), heeft ze haar tuin flink ingeperkt. Toen ik pas bij haar op bezoek was, liet ze trots de oogst zien die over was. Ook vroeg ze of ik een bosje bloemen mee wilde nemen. Vlakbij haar tuin groeien namelijk wilde bloemen, van blauwe anemonen tot gele boterbloemen. Ondanks dat het bosje niet lang bleef staan, heb ik er in korte tijd veel plezier van gehad. Als ik ernaar keek, moest ik aan die leuke middag met mijn oma denken.

Lunchen bij ‘Bonnie’

Op Instagram kon je al lezen dat ik het superleuk vind om met anderen nieuwe zenplekken te ontdekken. ‘Bonnie’ in Arnhem is zo’n zenplek waar ik nog niet eerder geweest was. Het is een klein café waar op één van de muren deze quote van stadsdichter Jesse Laport staat: ‘Neem de tijd voor wat je doet, er is geen tempo waarop leven moet.’ Je kunt er heerlijke koffie drinken en er staat veganistisch eten op het menu.
Collage zenmomenten juli 2019
Shirah:

Slapen in een cabin

Over mijn vakantie in Noorwegen zou ik wel een boek kunnen schrijven. De natuur, het kamperen, de wandelingen, de goede gesprekken bij het kampvuur – het was meer dan geweldig. Eén van de mooiste momenten vond ik toen ik na úren wandelen in de verte een cabin zag. Het was rond 10 uur ’s avonds en ik kon aan niets anders denken dan: eten en zitten. Niet alleen zag de cabin er prachtig uit van binnen – hout, hout en nog meer hout – het uitzicht was fenomenaal. Een ondergaande zon, een groepje geiten en immense bergtoppen. Met dat uitzicht wil ik elke dag wel avondeten.

Uit het raam staren vanaf de bank

In Noorwegen had ik vaak het idee dat ik in een ansichtkaart was gestapt. Ook als ik thuis op de bank zit heb ik datzelfde ansichtkaartgevoel. Als ik vanaf de bank uit het raam kijk, heb ik namelijk mooi zicht op de lucht en de top van een kerk. Nu ik bijna iedere avond een paar minuten uit het raam staar, valt het mij op hoe verschillend de lucht steeds is. Ik denk er zelfs over om een jaar lang dit uitzicht op de foto te zetten.

Wortel-gember-appelsap maken

Ik heb mijn slowjuicer weer onder het stof vandaan gehaald en maak nu één keer per week een flinke fles wortel-gember-appelsap. Het juicen zelf is geen zenmoment (lees: eindeloze afwas), maar het drinken wel. Als ik op maandagochtend een glas sap drink, voelt het altijd net alsof ik in een hotel ben. Ook omdat ik het niet snel achterover klok – ik weet immers hoeveel tijd het maken kostte – maar extra langzaam drink. Ik hoop dat het lukt om deze goede gewoonte vast te houden.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Eline
  6 augustus 2019 at 08:31

  Oh ik vind het ook zo heerlijk om op mijn vensterbank te gaan zitten en dan gewoon lekker naar buiten te staren en de hemel die mooi verkleurd, zo fijn momentje vind ik dat!

  • Reply
   Shirah
   11 augustus 2019 at 12:05

   Helemaal mee eens!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.