Zenmomenten

Zenmomenten juni 2017

Cliché maar waar: de eerste zomerse maand vloog voorbij. Toch waren er weer genoeg zenmomenten. Van een bijzondere rijstpudding tot het kneuterigste programma ooit kijken. 

Lisa:

De ricepudding van ‘Happyhappyjoyjoy’

Ook al heb ik nog zo veel gegeten, een toetje gaat er altijd in. In juni ben ik voor het eerst naar ‘Happyhappyjoyjoy’ geweest. Voor veel Amsterdammers een bekend Aziatisch restaurant. Het eten smaakte heerlijk, maar na het toetje was ik helemaal om. Ik vond de ricepudding zo lekker! Toen de vriendin met wie ik er ging eten zei dat je ook gerechten kunt laten bezorgen, was ik natuurlijk meteen enthousiast.

De training ‘Vind het geluk in jezelf’ volgen

In mijn vrije tijd ontspan ik graag, maar ik vind het ook leuk om trainingen en workshops te volgen. Laatst ben ik naar de training ‘Vind het geluk in jezelf’ geweest. Binnenkort komt er een artikel online over deze training, dus ik verklap niet te veel. Het was in elk geval een mooie dag en je kunt er snel meer over lezen.

Een jeepsafari doen met mijn zus

Van zen- naar sensatiezoeker? Tijdens de vakantie met mijn tweelingzus begon het er sterk op te lijken. Ik grap wel eens dat we yin en yang zijn: zij de avonturier, ik de rustige kant. Omdat we niet alleen wilden zonnen op Rhodos, kozen we voor een jeepsafari. Een beetje stoffig, heet en niet zonder risico’s, maar het uitzicht was het meer dan waard.

Shirah:

Mijn eerste fietsvakantie

Vorige week sprong ik op mijn (leen)fiets en fietste ik via een speciale natuurroute naar het prachtige Velp. Hier sliep ik samen met mijn vriend in een soort hobbithuisje in de natuur. De volgende dag fietsten we via een omweg naar de Achterhoek. Deze mini-vakantie bevestigde weer eens hoe mooi de natuur in Nederland is. Ik heb zelfs nog een buffel in het wild gezien! Ik hoop deze zomer nog veel meer korte en lange fietstochten te maken. Als je een mooie route kent, hoor ik het graag.

Yoga op mijn balkon

In de vroege ochtend mijn yogamatje uitrollen op het balkon en een paar (rustige) yogahoudingen doen. Afgelopen maand ben ik best vaak de ochtend zo begonnen. De frisse lucht, de luid kwetterende vogels en het uitzicht op de Dom maakt het een echt zenmoment.

Met mijn opa naar ‘droomhuis gezocht’ kijken

Samen met mijn opa keek ik het programma ‘droomhuis gezocht’ van omroep MAX. Omdat ik geen tv-abonnement meer heb, kijk ik bijna geen televisie meer. Het was daarom extra leuk om samen naar dit toppunt van kneuterigheid te kijken. Je volgt in dit programma de zoektocht van mensen naar een droomhuis (dat was te verwachten haha) in het buitenland. Niet alleen de standaard plekken, maar ook Lapland. Lisa schreef een tijd geleden een artikel met meer van deze slow tv-programma’s.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

2 Comments

 • Judith
  21 juli 2017 at 20:17

  Oke nu wil ik een balkon. Heb je een link van die route met hobbithuisje?

  • Shirah
   21 juli 2017 at 21:40

   Als je zoekt op ‘buitenplaats Beekhuizen’ vind je het hobbithuisje!

  Leave a Reply