Zenmomenten

Zenmomenten juni 2018

Zenmomenten juni 2018

In juni ontdekten we een aantal ontspannende rituelen om de dag rustig af te sluiten en lekker te slapen. Ook gingen we er met dit mooie weer op uit. Kijk je weer mee naar onze zenmomenten?

Lisa:

Naar de Japanse tuin in Den Haag

Toen ik laatst een foto van de zentuin in Hiroshima op Instagram plaatste, kreeg ik de tip de Japanse tuin in Den Haag te bezoeken. Deze maand was het zover en ging ik met mijn vriend naar landgoed Clingendael. We waren er net op tijd, want ik zag later pas op internet dat de tuin maar een paar weken per jaar is geopend. Als je net als ik in Japan al een hoop tuinen hebt bekeken, is het alleen wel iets minder indrukwekkend. Maar daar ging het niet om. Het was alleen al leuk om herinneringen aan Japan op te halen.

Mijn hand laten lezen

Shirah en ik waren uitgenodigd om naar het festival ‘Happy Spirit Days’ te gaan. Op die uitnodiging wilden we natuurlijk graag in gaan, dus reisden we op een ietwat bewolkte maar droge dag af naar Blaricum. We volgden een ontspannende yin yogales met harpmuziek en woonden een meditatieconcert van Tijn Touber bij. Tussendoor besloten we een handlezing te doen. Ik vond het fascinerend om te horen wat Isabel Capelli allemaal over mij ontdekte door alleen naar mijn hand te kijken. Met een glimlach heb ik het gesprek in de trein later nog eens teruggeluisterd.

Een voetenbad met essentiële oliën nemen

Een tijdje geleden werden wij benaderd door Elcke Wolters. Elcke helpt mensen zich weer energiek te voelen met behulp van essentiële oliën. Deze maand ging ik bij haar langs voor een behandeling. Als afsluiting mocht ik een potje met een mix van oliën, speciaal voor mij uitgekozen, meenemen. Ideaal, want zo toverde ik met een simpel voetenbad mijn badkamer om in een spa.

Shirah:

Een wandeling bij Lage Vuursche

Op een zonnige zondag ging ik samen met mijn vriend wandelen bij Lage Vuursche. We huurden een OV-fiets, fietsten langs de tientallen pannenkoekenhuizen die je daar hebt (de volgende keer stop ik wél!) en vonden een mooi stukje bos. Ondanks dat we de blauwe paaltjes volgden, voelde de wandeling een beetje avontuurlijk. De kronkelpaadjes waren namelijk zo dichtbegroeid, dat ik geen idee had waar we precies liepen. Ook leuk: onderweg kwamen we mensen tegen die bosbessen plukten.

Mijn nieuwe avondritueel

Op Instagram deelde ik pas al mijn nieuwe avondritueel. Ik zocht naar een betere manier om de dag af te sluiten, dus experimenteerde ik daar een aantal dagen mee. De meeste avonden drink ik nu een kopje kruidenthee, of drie, doe ik een paar yogahoudingen, brand ik wat lavendelolie en lees ik nog wat. Dit blijkt voor mij hét recept om goed te slapen en het voelt echt als mijn zenmoment van de dag. Natuurlijk zijn er ook avonden dat ik mij hier minder strak aan houd. Het moet wel leuk blijven.

Een avond in het park

Ik woon om de hoek van een groot park, maar zit er eigenlijk niet vaak genoeg. Afgelopen week bracht ik daar een klein beetje verandering in. Samen met vriendinnen zat ik in het park totdat het bijna donker was. Het deed mij denken aan een middag in Brno toen twee mensen een mini-fluitconcert gaven. In ‘mijn park’ was er ineens een pop-up concert waar steeds meer mensen bij kwamen kijken. Zo gezellig!

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.