Zenmomenten

Zenmomenten juni 2019

Zenmomenten juni 2019

Afgelopen maand zochten we verkoeling en gingen we naar het buitenland. Kortom: juni was een mooi begin van de zomer.

Lisa:

Alleen wandelen

Bijna elke dag ga ik na of tijdens de lunch even naar buiten. Doe ik dit niet, dan voel ik me de rest van de middag een stuk meer moe. Het komt weleens voor dat ik tijdens de lunch een afspraak heb. Het is dan verleidelijk om daarna meteen door te gaan met werken. De afgelopen maand viel het me op dat ik tijdens een lunchafspraak een beetje aan het indutten was. Ik besloot daarom om naar buiten te gaan voor een wandeling. Met nieuwe energie zat ik daarna weer achter mijn bureau.

Brunchen in Wenen

Met mijn schoonfamilie was ik tijdens het pinksterweekend in Wenen. Ik vond het een hele mooi stad! In plaats van in het appartement te ontbijten, besloten we op de tweede dag in een park te brunchen. Omdat ik van een stevig ontbijt houd en het al half twaalf was, bestelde ik falafel. Het was snikheet (ruim dertig graden), maar gelukkig konden we onder een paar bomen zitten. Het ontbijt is één van mijn favoriete momenten van de dag. Ik heb dan het gevoel dat alles nog mogelijk is.

Niks doen bij het zwembad

Ik ben niet echt een waterrat, maar met deze hoge temperaturen kon ik er niet omheen: ik ging naar het zwembad. Achteraf gezien een goed plan, want het water was net koud genoeg om af te koelen. Eenmaal uit het zwembad, zat ik de rest van de middag onder een boom niks te doen. Ik keek wat voor me uit, deed af en toe mijn ogen dicht en luisterde een podcast. Voordat ik het wist, was de middag alweer voorbij.
Collage zenmomenten juni 2019
Shirah:

Yoga in Milaan

Afgelopen maand was ik een paar dagen in Milaan. Niet alleen heb ik genoten van het Italiaanse weer, ijs en het buitenleven, maar ook van een yogales. Geen gewone yogales, het was de pittigste les van mijn leven. Het was in de ruimte zo’n dertig graden, de docent leek wel een militair en er werden voor mij onmogelijke houdingen gedaan (split!). Ondanks het bizar hoge niveau, was dit één van de hoogtepunten van mijn mini-vakantie. Er gaat niets op tegen het gevoel dat ik na een yogales heb. Helemaal als je daarna op een terras in de zon kunt zitten.

Tekenen in de trein

Vroeger kon ik hele dagen tekenen. Op de één of andere manier, ben ik dat in de loop der jaren verleerd. Vorige week besloot ik daar verandering in te brengen. Ik kocht een schetsboekje, toverde mijn potloden weer tevoorschijn en tekende mijn uitzicht vanaf de bank. Sindsdien probeer ik iedere dag een kleine tekening te maken. De kunst is om niet te kritisch te zijn en te focussen op het proces in plaats van het eindresultaat. In de trein tekende ik een aantal bomen na die voorbij raasden. Een heel ontspannen begin van de dag.

Lunchen in mijn favoriete park

Na een fijne yin yogales pakte ik de fiets naar mijn favoriete park in Utrecht: het Julianapark. Toen ik meer in de buurt van dit park woonde, kwam ik hier bijna wekelijks. Ik hoef dan ook maar één stap in het park te zetten en er komen 1001 herinneringen naar boven. Op een bankje onder een grote boom lunchte ik en genoot ik van het uitzicht op een vijver vol eenden. Af en toe iets alleen doen, is zo fijn. Zeker als je in de natuur bent.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.