Zenmomenten

Zenmomenten maart 2017

Zenmomenten maart 2017

We delen weer onze mooiste momenten van de afgelopen maand. Een goede manier om niet alleen maar bezig te zijn met de toekomst, maar ook stil te staan bij bijzondere momenten. 

Lisa:

Yoga met een tennisbal

Steeds vaker doen we een activiteit uit de zenkalender. Laatst ging ik naar de workshop ‘Roll & release’, waarbij je met een tennisbal je spieren losmaakt. Vooral plekken die normaal gesproken niet zo snel in beweging komen, maak je met de bal los. Het was een gevarieerde les met ook ademhalings- en yoga-oefeningen. Daarna voelde ik me heerlijk!

Spontaan bij vrienden op bezoek

Het fijne aan je weken niet vol plannen is, dat er altijd ruimte is om spontaan iets te ondernemen. Toen ik op een vrije dag gevraagd werd mee te rijden naar het nieuwe huis van vrienden, twijfelde ik daarom geen moment. Het was een leuke avond en het werd extra speciaal doordat het zo onverwachts was.

Buiten werken

Sinds het mooi weer is, heb ik veel meer energie. Ik lunch vaker buiten, ook heb ik soms meetings en brainstorms buiten. Ik verbaas me er telkens weer over wat een verschil de verandering van omgeving kan maken. Het lijkt wel alsof je op veel betere ideeën komt. Ben je flexibel qua werkplek? Probeer dan verschillende locaties uit; het maakt je extra creatief en productief.

Shirah:

Sacred Spirit Session

Het verslag van deze bijzondere avond kon je vorige week al lezen. Dat mediteren groot effect kan hebben, wist ik al. Alleen had ik niet verwacht dat ik met zoveel nieuwe inzichten naar huis zou gaan. Soms is er echt niet meer dan stilte en tijd nodig om helemaal tot rust te komen. En rust geeft weer ruimte in je hoofd, ruimte voor nieuwe ideeën.

Het eerste ijsje van dit jaar

Iedere week probeer ik bij mijn opa langs te gaan. We hebben altijd de leukste gesprekken en het voelt een beetje als mijn derde huis. Toen het heel mooi weer was, besloten we spontaan een ijsje te gaan eten. We hadden uitzicht op prachtige bomen en deelden een dame blanche. Hoe veel ik ook houd van de herfst, de lente is toch ook wel erg fijn.

Het gevoel van niets moeten

Op mijn verjaardag werd ik om zeven uur (!!) wakker. Eerst dacht ik: “Wat is er vandaag?”, een paar seconden​ later kwam ik erachter dat ik jarig was én dat ik die dag helemaal niets moest. Tot twaalf uur keek ik met mijn vriend series in bed, ik testte mijn nieuwe wafelijzer, at het grootste stuk worteltaart ooit, dwaalde door een boekwinkel en ging op bezoek bij mijn ouders. Het was de perfecte dag.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment de afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.