Zenmomenten

Zenmomenten maart 2018

Zenmomenten maart 2018

De afgelopen maand waren we in Japan, Berlijn en Schotland. Mooie plekken vol zenmomenten!

Lisa:

Een theeceremonie zien

Deze maand ging ik voor het eerst naar Japan op vakantie. De tuinen in dit land zijn prachtig. Vooral van de Shukkeien tuin in Hiroshima was ik onder de indruk. Het beeld van een groepje Japanners die een theecermonie hielden midden tussen alle andere bezoekers staat helder op mijn netvlies. Je zou zeggen dat het veel te druk is om op zo’n toeristische plek een theeceremonie te houden, maar iedereen die deelnam oogde zen. Zo zen, dat ik niet kan wachten om mijn eigen theeceremonie te houden.

Het Japanse landschap bewonderen in de Shinkansen

Als je al het één en ander gehoord hebt over Japan, dan weet je vast dat het treinverkeer daar erg goed is geregeld. Met bijna driehonderd kilometer per uur zoeft de Shinkansen, zo heet deze supersonische trein, dwars door het land. Het landschap ging daardoor als een film aan mij voorbij. Japan is een stuk groener dan ik had gedacht. In de trein las ik het boek: ‘Japanners komen nooit te laat’. Het was het perfecte recept om mij helemaal onder te dompelen in een andere cultuur.

Het ontwaken van de lente horen

In het vliegtuig luisterde ik al naar natuurgeluiden via Spotify (ik word er heel relaxt van), maar ook in de Japanse tuinen genoot ik van de vogels die floten. Soms alsof hun leven er vanaf hing. Het was mooi om te zien dat meer mensen dit opviel, we stonden namelijk een keer met een klein groepje naar het fluitende gezelschap te kijken. Niet druk in de weer met het maken van foto’s, maar gewoon kijken en luisteren.

Shirah: 

Het Dunnottar Castle bezoeken in Schotland

Al een eeuwigheid droomde ik ervan om naar Schotland te gaan, ik schreef er zelfs over. Nu een vriendin verhuisd is naar Aberdeen, had ik een goede reden om het vliegtuig te pakken. Voor mijn verjaardag kreeg ik van haar een ticket voor het Dunnottar Castle in het kustplaatsje Stonehaven. Nog nooit heb ik mij op een plek zó fijn gevoeld. De wandelroute naar dit kasteel is adembenemend. Tijdens het wandelen namen we een korte pauze en kreeg ik het goede idee om in het hoge gras te gaan liggen. De lucht was felblauw, het waaide zachtjes en het gras was lekker zacht. Perfect dus!

Een eindeloze middag op mijn verjaardag

Mijn verjaardag dit jaar voelde een beetje beladen. Niet zo gek, want iemand met wie ik heel graag een taartje had willen eten, is er helaas niet meer. Ondanks dit grote gemis was het een hele fijne dag. Dit jaar vond ik het nog minder vanzelfsprekend om omringd te zijn door de mensen waarvan ik houd. De middag met een ietwat verbrande brownie, goede gesprekken en veel gelach, voelde eindeloos.

In bad ijs eten

Deze maand was ik ook in Berlijn. Samen met mijn vriend sliep ik in een appartement met bad. Er is weinig zo fijn als de dag beginnen of afsluiten in warm water. Nou ja, ijs eten in bad is misschien nóg wel fijner. De combinatie van koud ijs en warm water is gewoon hemels. Toen ik dit aan mensen in mijn omgeving vertelde, kwam ik erachter dat veel mensen eten en drinken in bad en zelfs onder de douche. Van wijn in bad tot snoep onder de douche. Doe jij dat ook graag?

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.