Zenmomenten

Zenmomenten maart 2019

Zenmomenten maart 2019

Iedere maand delen we onze zenmomenten om zo extra stil te staan bij klein geluk. Deze maand sliepen we onder andere in een fort, aten we een verjaardagsontbijt en kletsten we tot midden in de nacht. 

Lisa:

Tot midden in de nacht kletsen met een vriendin

Eén van mijn beste vriendinnen nodigde me uit om mee te gaan naar een toneelvoorstelling bij haar in de buurt. Het leek mij leuk, alleen wonen we best een eindje van elkaar vandaan. Daarom bleef ik bij haar slapen. Na de voorstelling dronken we thuis nog een kop thee. Voordat we het wisten, was het alweer één uur ’s nachts. Het deed ons denken aan de tijd dat we tieners waren en samen uitgingen. Toen kletsen we ook tot midden in de nacht. Meestal hebben we dan de beste gesprekken.

Happinez kopen op vrijdagmiddag

Op een grijze vrijdagmiddag moest ik een pakketje ophalen bij de Primera. Opeens had ik zin om een mooi tijdschrift te kopen. Ik zag mezelf al op de bank liggen en heel ontspannen aan het weekend beginnen. Even niet op mijn telefoon staren, maar in stilte iets wat mij inspireert lezen. Nadat ik het pakketje in ontvangst had genomen, kocht ik de Happinez. Ik knoop nu wel minder vaak tijdschriften dan vroeger. Meestal vind ik het zonde omdat ik het maar één keer lees. Daarom geef ik een tijdschrift soms door aan iemand anders of gebruik ik het om collages mee te maken.

Slapen in een fort

Al sinds ik mijn vriend ken (vijf jaar), wil hij graag in een fort slapen. Deze maand ging zijn wens eindelijk in vervulling. In Nieuwendijk, een plaatsje vlakbij Nationaal Park De Biesbosch, staat een fort waar vroeger zo’n honderd soldaten sliepen. Wij sliepen in de ruimte waar vroeger de keuken was. In tegenstelling tot wat ik had verwacht, was het ’s nachts lekker warm in het fort. Ook de omgeving was prachtig. Het landschap was typisch Hollands met groene vlaktes en daarboven een stralend blauwe lucht.

Zenmomenten maart 2019

Shirah:

Uitkijken over de IJssel

Er zijn weinig dingen waar ik zo van houd als van water. Van de zee tot een kanaal – ik kan er úren naar kijken. Afgelopen week was ik voor het eerst in maanden weer eens in Kampen. Een plek waar ik vroeger vaak kwam. Ik had geen haast, moest zelfs twintig minuten ‘doden’, dus ging op een hele idyllische plek op de brug zitten. Een soort uitstulping waar ze een bankje op hadden gezet. Het was heel ontspannen om een tijd zo uit te kijken over de IJssel. Het herinnerde mij er weer eens aan dat ik in de toekomst echt dichterbij water wil wonen.

Mijn verjaardagsontbijt eten

Ieder jaar krijg ik een verjaardagsontbijt. Mijn vriend maakt dan croissantjes, snijdt vers fruit en dit jaar stond er zelfs een bakje gevuld met chocola. Wat het helemaal compleet maakte, was dat hij één van mijn favoriete platen (J.Mascis – Several Shades Of Why), had opgezet. Het voelde als een zenmoment om samen van het ontbijt te genieten en mijn 26ste levensjaar te bespreken. Ik stem voor nog veel meer van zulke bijzondere ochtenden.

Een ijsje eten in de zon

Een vriendin die in Schotland woont en daar ongeveer alles alleen doet, van wildkamperen tot een avond volksdansen, is een grote inspiratiebron. Ze inspireert mij om vaker dingen alleen te doen, omdat het soms net zo leuk of zelfs leuker is. Tot nu toe lukt dat heel goed. Afgelopen jaar ging ik onder andere alleen naar een concert en naar een rommelmarkt. Eén ding kon ik nog niet van mijn lijstje afstrepen: alleen een ijsje eten. Dat voelde tot afgelopen maand toch meer als iets dat je samen doet, maar waarom eigenlijk? Toen ik op een middag langs de beste ijssalon in mijn straat wandelde, kocht ik een ijsje en at ik het op in de zon. Het was perfect!

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply