Zenmomenten

Zenmomenten mei 2019

Zenmomenten mei 2019

Ook deze maand staan we weer stil bij klein geluk. Zo gingen we in mei een dag naar het Happinez Festival, deden we een loopmeditatie en lazen we een indrukwekkend boek. 

Lisa:

Cappuccino drinken op het Happinez Festival

Op 12 mei pakten Shirah en ik ’s ochtends vroeg de trein richting Zaandam omdat we uitgenodigd waren voor het Happinez Festival. We gingen naar een lezing van Susan Smit, leerden hoe je Inner Compass Cards gebruikt en lieten ons inspireren door het ochtendritueel van Angelique Heijligers. Niet alleen deden we veel nieuwe inzichten op, ook was het een mooie dag om onder het genot van een cappuccino over de toekomst van Zenzoekers te praten.

’s Ochtends vroeg mediteren in Plum Village

In het eerste deel van mijn verslag over Plum Village las je hoe ik langzaam begin te wennen aan een week vol mindfulness. Eigenlijk zit Plum Village vol zenmomenten, maar één is mij extra bijgebleven. Op een dag waarop we mochten doen wat we wilden, besloot ik ’s ochtends vroeg een plek uit te zoeken om te mediteren en yoga te doen. De ruimte die ik koos was nog leeg (hier vind je een foto). Met een prachtig altaar voor mijn neus mediteerde ik daar. Ik voelde me toen extra dankbaar om op zo’n mooie plek te zijn.

De zon op mijn gezicht voelen tijdens een loopmeditatie

Inmiddels heb ik mijn laatste les van de mindfulnesscursus gehad. Voordat de cursus afgelopen was, kon ik nog meedoen aan een stiltedag. Op een zaterdag in mei heb ik bijna vijf uur (!) achterelkaar geoefend met mindfulness. We wisselden steeds een zitmeditatie af met een loopmeditatie. Ook aten we onze lunch mindful in stilte op. Tijdens een loopmeditatie buiten viel het me op hoe fijn de zon op mijn gezicht scheen. Normaal gesproken was het me niet zo snel opgevallen, maar door te vertragen genoot ik extra van de warme zonnestralen.

Zenmomenten mei 2019Shirah:

De fijnste yin yogales

Na een les yin yoga denk ik altijd: ‘Dit zou ik iedere dag moeten doen’. Na afloop voel ik me altijd duizend keer beter en zelfs – hoe gek het misschien klinkt – een stukje meer mezelf. Misschien omdat het voor mij dé manier is meer contact te maken met mijn lichaam en mijn hoofd (iets) stiller te krijgen. De yin yogales vorige week was extra fijn, ondanks dat we niet mijn favoriete houdingen deden (benen tegen de muur en variaties hierop). Een dik uur later stapte ik blij op mijn fiets en zag ik één van de mooiste bomen ooit.

Een indrukwekkend boek lezen

Afgelopen maand lag ik een paar dagen ziek in bed. Een pittige oefening in geduldig zijn en aanvoelen wat je nodig hebt. Toen ik me iets beter voelde, kocht ik een boek dat ik al een tijd wilde lezen: ‘The Way Home’ van Mark Boyle. Het maakte de ietwat sombere dagen een stuk vrolijker en zorgde voor veel stof tot nadenken. Als je ook benieuwd bent wat een leven zonder technologie je kan brengen, is het boek een grote aanrader. Ik lees hem nu voor de tweede keer.

Lunchen op mijn balkon

Mijn moeder hielp mij deze maand met een grote klus in huis. Na uren hard doorwerken, lunchten we in de zon op mijn balkon. We aten één van mijn favoriete salades (linzen en avocado) en hadden fijne, eerlijke gesprekken. Door het lekkere weer leek het bijna alsof we een half uur op een terras in Frankrijk waren.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment afgelopen maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.