Zenmomenten

Zenmomenten november 2017

Zenmomenten november 2017

Eindelijk, een nieuwe website! Ook tekenden we erop los en deden we meer dan honderd spullen weg. Dit waren onze zenmomenten van november.

Lisa:

Veel nieuwe recepten proberen

Koken was nooit echt mijn favoriete hobby, totdat ik op mezelf woonde en elke avond wel graag iets lekkers op mijn bord wilde. Sinds ik fulltime werk, is koken nog meer een ontspanningsmoment. De afgelopen maand heb ik veel nieuwe recepten uitgeprobeerd. Dat geeft me nieuwe energie. Van gevulde aubergine uit de oven tot preistamppot en broccoli-pastinaaksoep. Vooral dat laatste (groenten in bouillon koken en de staafmixer erbij pakken) is makkelijk te maken en ook nog eens om te smullen.

Foto’s maken bij landgoed Heidestein

Al een tijd wilden we onze website een make-over geven. Dat gaat niet gepaard zonder prachtige foto’s. Daarom schakelden we de hulp van Aline Bouma in. De locatie? Een mooi natuurgebied in de buurt van Zeist. Het weerbericht zag er die dag niet veelbelovend uit. Toch hadden we geluk, want de zon scheen volop. Toen we net klaar waren, begon het te regen. Een betere timing was er niet.

100 spullen wegdoen

Ik schreef dat Shirah en ik binnenkort 100 spullen in één uur weg zouden doen. Nou, ik kan je vertellen dat het enorm oplucht. Alleen al het idee dat ik niet tig keer op en neer hoef te rijden om te verhuizen naar Leiden geeft rust in mijn hoofd. Maar ik wil nog niet alles weggeven, want binnenkort verschijnt er een uitgebreid verslag online.

Shirah:

De meest ontspannende yogales ooit

Al één keer eerder was ik naar een les restorative yoga geweest. Toen vond ik het weinig aan, omdat we tien minuten of langer in houdingen bleven waar ik niet gek op ben. Deze keer was het anders. We deden fijne yogahoudingen (yes, hartopeners!) en tijdens de savasana viel ik bijna in slaap. Onderweg naar huis verbaasde ik me erover dat één uur yoga je het al gevoel kan geven dat je úren hebt geslapen.

Het nieuwe design online zetten

Lisa en ik keken al maanden uit naar de dag dat we de website in nieuw jasje zouden steken. Afgelopen zaterdag sloten we ons een dag op en was uren later Zenzoekers 2.0 af. Wat voelde ik me trots toen het nieuwe design live stond! Het was een fijne dag met veel high fives, chocolade pepernoten en spannende momenten. Als je denkt dat alles goed gaat, word je altijd weer verrast. Gelukkig hadden we hulptroepen.

Meer tekenen

Toen ik op de basisschool zat, heb ik meerdere teken- en schildercursussen gevolgd. Ik ben ervan overtuigd dat als ik het had volgehouden, ik er nu heel goed in was geweest. Helaas heb ik dat niet gedaan. Met mijn self-care journal oefen ik met tekenen zonder kritisch te zijn. Het is heel leuk om te doen en met elke tekening die ik maak, word ik er iets beter in. Gewoon een beetje kleuren en doodelen maakte me gelukkig.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.