Zenmomenten

Zenmomenten november 2018

Zenmomenten november 2018

Voor het eerst een les slaapyoga volgen, dwalen door Barcelona en met een thermoskan in de trein. Kijk mee naar de mooiste momenten van de afgelopen maand. 

Lisa:

Voor het eerst slaapyoga doen

Bijna elke week ga ik naar de yogastudio bij om de hoek voor een les hatha yoga. Deze maand volgde ik voor de verandering een les ‘Relax Deeply’. Ik had verwacht dat het yin yoga was, maar het bleek yoga nidra te zijn. Na twee rustige yogahoudingen, gingen we in savassana liggen voor een geleide meditatie. Het enige wat ik hoefde te doen was mijn aandacht richten op de lichaamsdelen die de docent noemde. Tussendoor dacht ik een paar keer: ‘Waarom lig ik hier?’ Maar eenmaal thuis viel ik als een blok in slaap.

Het schelpenpad lopen

Met mijn schoonfamilie ging ik op vakantie in Sneek. Denk aan een gezellig huisje, een glas glühwein, lekkere hapjes en een goed boek (hier vind je onze favorieten), terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt. Omdat je van alleen maar binnen zitten niet veel fitter wordt, besloten we het schelpenpad te lopen. Dit is een route van ongeveer vijf kilometer rondom het Sneekermeer. Tussendoor kom je verschillende plekken tegen waar je kunt pauzeren met een kop koffie of thee.

Naar de opera

Net als vorig jaar, ging ik ook dit jaar naar de opera met mijn vriend. We gingen naar ‘Il barbiere di Siviglia’. Eigenlijk had ik zin om die avond thuis op de bank te zitten en niks te doen. Ik had een drukke week achter de rug, waardoor ik met mijn hoofd nog bij mijn to-do list was. Maar tijdens de opera kon ik niks anders dan luisteren naar het verhaal. Hierdoor was het meteen een mindfulness oefening. Steeds als ik met met mijn gedachten afdwaalde, riep ik mezelf op een vriendelijke manier terug naar het moment.

Shirah:

Een concert in een molen

Afgelopen maand ging ik voor eerst naar Molen de Ster in Utrecht. Een meer dan geweldige locatie voor een concert. Bedouine zong hier de mooiste nummers, onder andere mijn favorieten ‘Nice And Quiet’ en ‘One Of These Days’. Haar muziek wordt omschreven als “sixties folk meets seventies country-funk with a glimmer of bossa nova cool”. Ik sluit me daar helemaal bij aan. De lieve muziek, de knusse molen en een kat die steeds rondjes liep om het podium, maakten het een bijzondere avond. Soms voel ik me moe na een concert, maar nu juist heel erg uitgerust.

Dwalen door Barcelona

Als ik in een bekende stad ben, vind ik niets fijner dan dwalen door straatjes. Zo ook toen ik een paar dagen in Barcelona was. Toen mijn broer, schoonzus en nichtje uitgewandeld waren, dook ik nog even in de stad in. Ik kocht een appel, belandde op een kleine rommelmarkt en zag toevallig een paar hotspots. Het voelde als het toppunt van vrijheid: geen to-do list een geen klok waar ik rekening mee hoefde te houden. Iedereen die naar Barcelona gaat, raad ik aan om de reisgidsen thuis te laten. Ronddwalen zonder verwachtingen is veel leuker.

Met een thermoskan in de trein

Soms heb je niet meer nodig dan een gevulde thermoskan, dacht ik toen ik in de trein zat. Ik ging naar een vriendin aan de andere kant van het land en nam een thermoskan gevuld met thee mee. Eigenlijk was ik van plan om allemaal nuttige dingen in de trein te doen, maar een beetje naar buiten staren met een kop thee beviel me veel te goed. Het raam leek net een televisie of levend schilderij.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.