Zenmomenten

Zenmomenten oktober 2017

Zenmomenten oktober 2017

Vandaag blikken we terug op de afgelopen maand. Welke momenten zijn het onthouden waard? Kijk mee naar wat oktober ons bracht.

Lisa:

Op vakantie in Florence

Na een aantal maanden werken was het tijd voor vakantie. Ik was al eens eerder naar Florence geweest toen ik acht of negen was, maar veel kon ik me daar niet van herinneren. Onder het genot van een boel zonnestralen besloot ik daarom deze stad nog eens goed te bekijken. Toeristisch was het wel, zelfs in oktober. Maar de pasta’s en pizza’s maakten veel goed.

Een bezoek aan huis Doorn

Om een leuke dag te hebben, hoef je Nederland helemaal niet uit. Dat bleek toen ik met een vriendin een bezoekje bracht aan huis Doorn. De omgeving was prachtig, zeker in de herfst. Ook kregen we een interessante rondleiding. Op deze manier kwamen we meer te weten over de keizer die er ooit woonde. Grappig weetje: hij mediteerde!

Leiden ontdekken

De datum waarop ik inwoner ben van Leiden komt steeds dichterbij (jippie!). Nadat mijn vriend en ik voor gordijnen hadden gekeken, besloten we nog een rondje door de stad te lopen. Erg leuk om zonder doel Leiden te bekijken. Uiteindelijk belandden we bij De Waag, waar ik een vegaburger at. Tot nu toe vind ik Leiden een hele fijne stad.

Shirah: 

Wandelen over de brug van Zwolle

Wandelen met mijn zus is altijd leuk. We lopen in hetzelfde tempo, zijn even snel (niet) moe, raken niet uitgepraat en we laten ons niet weerhouden door het weer. De eerste zaterdag van oktober liepen we van station Wezep naar station Zwolle. De weersvoorspelling was slecht, waardoor iedereen mij afraadde om te gaan wandelen. Uiteindelijk miezerde het maar een klein beetje, wat het juist verfrissend maakte. Het stukje wandelen over de rode brug in Zwolle vond ik vooral prachtig. Nu zag ik het eens niet in de verte, maar stond ik er bovenop. Wat een uitzicht!

Ontbijten in Oldenburg

Ik houd van ontbijten. Het liefst zo uitgebreid mogelijk. In Duitsland ben je dan op de juiste plek, want bij bijna ieder restaurant kun je ‘frühstucken’. Toen ik met mijn ouders een paar dagen in Oldenburg was, heb ik van het grootste ontbijtbuffet ooit genoten. Van pannenkoeken tot een tafel vol toetjes. Het leek net alsof ik in een (Duitse) film zat.

Een goed idee op de fiets

Als ik van een yogales naar huis fiets, krijg ik vaak de beste ideeën. Zo ook vorige week. Mijn hoofd was leeg, net zoals mijn maag. ‘Waarom gaan we niet ergens pizza eten?’, dacht ik toen ik mijn fiets voor de deur zette. Een uur later at ik in mijn favoriete pizzeria mijn favoriete pizza. Het toppunt van mazzel: het was propvol, maar er kwam net een tafel vrij toen we binnenkwamen.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.