Zenmomenten

Zenmomenten oktober 2018

Zenmomenten oktober 2018

Waren er deze maand weer zenmomenten? Absoluut! Van yoga op het kantoor, breien op de bank en slapen in een toren tot voor het eerst in jaren weer naar het zwembad gaan. 

Lisa:

In een toren slapen

Alvast voor onze verjaardagen kregen mijn vriend en ik een overnachting in een toren in Montfoort cadeau. Ook al zijn we nog niet jarig geweest (ik ben op 5 december jarig, hij op 7 december), afgelopen maand besloten we er wel alvast te gaan slapen. Montfoort is een kleine plaats vlakbij Utrecht en heeft schattige straten, een oude stadsmuur én een kasteel. Hoewel de toren is opgeknapt en van binnen als nieuw is, leek het toch alsof we even terug in de tijd gingen.

Wandelen in de Hortus Botanicus

Officieel was de herfst al begonnen, maar toen ik op zondagmiddag samen met mijn vriend door de Hortus Botanicus in Leiden wandelde, leek het alsof het nog zomer was. Voordat we naar binnen liepen, zag ik mensen genieten van de zon terwijl ze in het gras lagen. Het was bijzonder dat het in oktober nog zó warm was buiten. De bloemen en planten leken er gelukkig niet veel last van te hebben; de ene na de andere felle kleur kwam ik tegen.

Yoga op kantoor

Eén keer in de maand hebben we op mijn afdeling een borrel. Dit keer kregen we voordat we gingen borrelen een yogales. We hoefden ons niet om te kleden, maar deden simpele oefeningen die je achter de computer op je stoel of naast je bureau kunt doen. Ik vond het erg leuk om te zien hoe fanatiek mijn collega’s meededen. Als er standaard yogalessen worden aangeboden op kantoor, geef ik mij daar zeker voor op!

Shirah:

Breien op de bank

Misschien zag je al op Instagram dat ik een sjaal aan het breien ben. Net zoals in 2016 (wat gaat de tijd toch snel!) neem ik mijn sjaal overal mee naar toe. Het allerliefst brei ik toch op de bank. Grote kop groene thee naast me en fijne muziek op de achtergrond. Breien vind ik zó ontspannend. Het zachte getik van de naalden, de repeterende bewegingen; het lijkt net een mindfulness-oefening. Deze winter hoop ik stapje voor stapje sokken te leren breien.

Een weekend vol yoga

Begin oktober ging ik samen met mijn moeder op yogaweekend. Hier keek ik al maanden naar uit. Het weekend was gevuld met veel yogalessen, van een uur ademhalingsoefeningen tot yoga nidra, bijzondere gesprekken en mooie wandelingen in de natuur. Een echt zenmoment was toen we in de vroege ochtend naar het yogahuisje in de tuin liep. De zon kwam net op en er lag een laagje dauw over de tuin. Er is iets magisch aan ’s ochtends vroeg buiten zijn.

Zwemmen en nog meer zwemmen

Normaal was zwemmen iets dat ik alleen in de zomer deed, maar deze maand bracht ik daar verandering in. Op een kwartier fietsen van mijn huis heb ik een kneuterig zwembad ontdekt. Je weet wel, waar de geur van verse friet en chloor hangt en families een dagje gaan zwemmen. Baantjes trekken is mijn nieuwe favoriete sport. Zwemmen is gewoon een hele fijne manier van bewegen en je kunt goed meten of je vooruitgaat. Ik hoop alleen dat ze bij het zwembad een uur ‘klassiek zwemmen’ gaan introduceren. Dat lijkt me nog veel relaxter dan de schreeuwerige top-40 muziek die ze nu draaien.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.