Zenmomenten

Zenmomenten september 2018

Zenmomenten september 2018

Voor het eerst een kopje matcha drinken, 108 minuten mediteren en de engste wandeling ooit in Schotland. Dit en meer waren onze zenmomenten in september.

Lisa:

Matcha drinken bij Round&Round

Met een oud-collega die Japans leert in haar vrije tijd, ging ik naar Round&Round; ‘a little matcha forest in Rotterdam’. Matcha is een groene, poedervormige thee uit Japan (zie deze aflevering van ‘Keuringsdienst van Waarde’). Bij Round&Round kun je niet alleen matcha thee drinken, ze hebben ook allerlei andere dranken, cakejes en taarten met matcha. Omdat ik langzaam wilde wennen aan de smaak, bestelde ik een matcha latte en matcha yuzu cake met limoencrème. Voor een eerste keer vond ik het zeker geslaagd. Ook fijn: door de manier waarop het café was ingericht, leek het alsof ik weer heel even in Japan was.

Mediteren met een rozenkwarts

Bij de boeklancering van ‘Mediteren met je ogen open’ kregen we een rozenkwarts van Fidessa en Kristin, de schrijvers van het boek. Ik had nog niet eerder gemediteerd met een steen, maar op aanraden van Fidessa hield ik de rozenkwarts in mijn handen toen we daarna 108 minuten (!) gingen mediteren. Op een gegeven moment werden mijn handen zo heet, dat ik de steen even aan de kant heb gelegd. Ook mijn voeten werden er (lekker) warm van. Best gek, want normaal gesproken krijg ik het snel koud als ik een tijd stilzit. Nu ligt de steen op mijn nachtkastje, maar na deze ervaring ben ik van plan om vaker met stenen te mediteren.

Naar huis lopen na hatha yoga

In Leiden heb ik een nieuwe yogaschool ontdekt. Ik heb er eerst verschillende yogalessen geprobeerd, maar ben inmiddels groot fan van de hatha yogales op maandagavond. Op de weg naar huis voel ik me altijd zo zen. Ik heb dan geen mobiel bij me, waardoor ik me alleen op de route naar huis hoef te focussen. Ook de gedachte dat ik daarna niks meer hoef te doen, maakt me extra rustig. De les is namelijk wat later op de avond, dus daarna douche ik me alleen nog en stap ik lekker mijn bed in.

Zenmomenten september 2018 - collage
Shirah: 

108 minuten mediteren

In de uitnodiging van de boeklancering van ‘Mediteren met je ogen open’ stond dat we 108 minuten gingen mediteren. ‘Dat lukt mij nóóit!’, dacht ik toen ik het las. Uiteindelijk viel het reuze mee. Na een kwartier kwam ik een soort flow, waardoor de tijd heel snel ging. Het voelde echt als een luxe om de tijd te nemen om zo lang te mediteren. En hoe langer ik mediteerde, hoe gelukkiger ik me voelde. Dat extra gelukkige gevoel hield zelfs nog een paar dagen aan.

Liggen in een weiland

Met mijn zus wandelde ik van weiland naar weiland in Bodegraven. Onderweg kwamen we een lama tegen, veel koeien en vriendelijke wandelaars. Op ongeveer de helft van de wandeling genoten we in het weiland van een taaie haverkoek en de zon. Ik vind het altijd bijzonder om te merken dat mijn hoofd honderd keer rustiger is als ik een tijd in de natuur heb gewandeld. Alsof de stopknop van mijn gedachten dan ingedrukt wordt. Mocht je ook zin hebben in deze weilandenwandeling, klik dan hier.

Een enge wandeling in Schotland

Afgelopen maand ging ik een paar dagen naar het Schotse eiland Skye. De mooiste plek waar ik ooit in mijn leven ben geweest. Als je daar in de bergen loopt, lijkt het net alsof je in Lord of the Rings of Games of Thrones bent. De dagen op dit magische eiland heb ik heel veel gewandeld. De mooiste en meteen ook engste wandeling was bij The Quiraing (klik!). Via hele smalle bergpaadjes klommen we hoger en hoger de bergen in. Toen het ineens heel erg hard ging waaien en we een steile weg omhoog moesten klimmen, stond ik doodsangsten uit. Toch was deze hele wandeling één groot zenmoment.

Zen.mo-ment (het; o; meervoud: zenmomenten): ogenblik van geluk, complete tevredenheid

– Dit artikel bevat affiliate links. Als je via deze links iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Wat was jouw zenmoment deze maand?

You Might Also Like

1 Comment

  • Sanne
    1 oktober 2018 at 16:06

    Ooh ja ik ben deze zomer ook naar isle of skye geweest! ZO adembenemend mooi, maar heel ruig en indrukwekkend inderdaad!!

  • Leave a Reply