Zentips

Zentips van de week #10

Alles wat ons inspireert, delen wij in deze rubriek. Van interessante artikelen tot goede tips. Deze week: een jaar lang geen geld uitgeven en Lisa’s trucs om nóg beter te slapen. 

Doen: vaker alleen op pad

Een jaar geleden deed ik, Lisa, een challenge waarin ik alleen met op pad ging. Dat beviel heel goed, sindsdien durf ik steeds vaker alleen ergens heen te gaan. De afgelopen weken ging ik naar een masterclass over slapen en werken en bezocht ik de VIVA Breakfast College. Ik ervoer hoe leuk het is om in je eentje iets te doen wat je heel graag wilt. Het klinkt misschien een beetje suf, maar het gaf mij echt een kik!

Artikel: ‘When Your Plate Is Full’ – Be More With Less

Als je vaak in de trein zit, dan weet je vast hoe interessant het is om telefoongesprekken mee te luisteren. Laatst ving ik, Lisa, een gesprek op waarin iemand vertelde hoe druk hij wel niet was. Die avond was zijn enige avondje vrij tot aan januari (!). Niet veel later las ik dit artikel, dat perfect mijn gedachten omschreef. Als die ene jongen dit toevallig leest, zou ik willen zeggen: ook al heb je het nog zo druk, je hebt altijd een keuze. Echt.

Artikel: ‘Intuitive Stretching’ – Hummusbird

Het is meer een fotoserie dan een artikel, maar wel heel inspirerend. Brigitte laat zien dat je niet altijd een yogavideo, yogaboek of naar een yogales hoeft. Je lichaam intuïtief bewegen is ook heel waardevol. Zo schrijft ze mooi: “Find a clear, quiet spot, and roll out your mat. Light some candles, incense, palo santo. Turn on some vibey music, whatever that may be for you. Don’t think, just move. Feel. Notice what parts of your body are calling out to you. Listen to what they’re saying, and respond with your own unique movement.”

Doen: nog beter slapen

Als goede slaper heb ik, Lisa, weinig te klagen. Ooit schreef ik hier een artikel over. Tijdens de masterclass ‘Work less, sleep better’, kwamen er een paar gouden slaaptips aan de orde, die ik jullie niet wil onthouden:

 • Er is niet één regel voor hoeveel slaap je nodig hebt. Dit verschilt per persoon.
 • Ga op een vaste tijd naar bed en sta op een vaste tijd op, ook in het weekend!
 • Als je moeite hebt met inslapen, ga dan iets later naar bed, want er is niets zo vervelend als wakker in bed liggen.
 • Ben je een piekeraar? Stel dan overdag een vast piekeruur in en houd je daaraan.
 • Doe niks anders in je slaapkamer dan slapen en seks.

Doen: wandelen op Heidestein

Afgelopen zaterdag gaf ik, Shirah, een oefenwandeling in Heidestein. Dit is één van mijn favoriete plekken om te wandelen. Het is nog een beetje ‘wild’ en je vindt er naast bos ook heide en zandvlaktes. In ongeveer twintig minuten vanaf station Driebergen-Zeist ben je er. Bovenop een heuvel staat een picknicktafel, dus vergeet geen thermoskan mee te nemen. En zwaai even naar mijn droomhuis.

Artikel: ‘My year of no spending is over’ – The Guardian’

Een jaar geen geld uitgeven, is een (bijna) onmogelijke uitdaging. Michelle probeerde het en schreef er een eerlijk artikel over. Vooral interessant om te lezen welke vijf kleine dingen ze het meest gemist heeft en of ze na een jaar niet kon wachten om weer geld uit geven. Zou jij het willen proberen?

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Anna
  29 november 2016 at 08:15

  Fijne tips! Ben heel benieuwd naar het artikel op The Guardian, ik ga meteen even verder klikken. En het kan echt zo leuk zijn om af en toe alleen op pad te gaan! Geloof ik helemaal in.

 • Reply
  Marieke
  29 november 2016 at 10:34

  Een jaar geen geld uitgeven pffff dat is wel pittig hoor! Heidestein is idd erg mooi, ik wandelde er vroeger heel vaak. En wat is hummusbird een mooie blog, ik kende hem helemaal niet dank jullie wel 🙂

 • Reply
  Evelien
  29 november 2016 at 13:43

  Heel leuk om dat artikel te lezen over geen geld uitgeven. Ik wil daar ook graag bewuster mee omgaan, maar helemaal opgeven zou ik waarschijnlijk niet eens kunnen. :# Grappig ook om te weten dat wat ze gemist heeft nauwelijks echt materiaal is.

 • Reply
  Veerlez
  5 december 2016 at 21:51

  Heidestein is ook één van mijn favoriete plekken om te gaan wandelen in regio Utrecht! Ik krijg nu meteen zin om daar heen te gaan 🙂

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.