Zentips

Zentips van de week #12

Zentips van de week #12

Tijd voor één van onze favorieten rubrieken: de zentips. Met een TED talk over nuttig je vrije tijd gebruiken, oefeningen bij stress en geen geld uitgeven in de maand december. 

Artikel: Anders denken over geld in 2017 – Groene Avonturen

Geld, zonder kunnen we niet. Alleen hoeveel geld heb je nodig om gelukkig te zijn? En heeft het een positieve of negatieve waarde in je leven? Marin schreef een interessant artikel over haar visie op geld en hoe ze dit het komende jaar wil veranderen. PS: wij interviewden Marin afgelopen week.

Artikel: ‘Dreaming of a frugal Christmas? Meet the people who’ve stopped shopping’ – The Guardian

December is een maand vol verleidingen, wat betreft eten, maar ook qua cadeaus. In dit artikel vind je interviews met mensen die het zelfs tijdens de kerst is gelukt niks te kopen. Een quote om te onthouden na het lezen: “I think the best gift you can give someone is time, when you are genuinely fully present.

Artikel: ‘Diary From the Bath’ – Free People

Alvast een klein voorproefje op Lisa’s update over haar week vervelen. Het is niet een artikel waarvan je denkt ‘yes, daar heb ik wat aan’, maar het leest lekker weg en laat precies zien hoe fijn het kan zijn om jezelf even terug te trekken door in bad te gaan. Het beeld maakt het verhaal compleet.

TED talk: ‘How to gain control of your free time’ – Laura van der Kam

Vind je het lastig om nuttig met je vrije tijd om te gaan? Dan is deze TED talk misschien iets voor jou. Er blijft 72 uur over als je een fulltime baan hebt en gemiddeld acht uur slaapt. 72 uur vrije tijd klinkt als een hoop, maar als je er niet bewust mee omgaat, is het ook zo weer voorbij.

Muziek: Horses – Patti Smith

Ik, Shirah, ben helemaal in de ban van het album ‘Horses’ van Patti Smith. Alles aan dit album is perfect. Binnenkort wil ik ook haar boek ‘Just Kids’ lezen.

Doen: ademhalingsoefeningen bij stress

De yogi’s Rolf en Melanie reizen de wereld rond om yogales te geven. Op hun blog geven ze regelmatig bruikbare tips. Je merkt dat ze echt weten waar ze het over hebben. Deze ademhalingsoefeningen zijn het proberen waard.

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.