Zentips

Zentips van de week #13

zentips van de week #13

Voor deze dertiende editie van de zentips lazen we een artikel over smartphoneverslaving, keken we naar mooie natuurgebieden achter onze laptop en droomden we van een bezoekje aan een thee-boomhut.

Documentaire: Minimalism: A Documentary about the Important Things

Eigenlijk was ik, Shirah, van plan om een uitgebreide review te schrijven over deze documentaire. Daarom keek ik het op 1 januari met een opschrijfboekje in mijn hand. De documentaire vind ik toch niet de moeite waard om een heel artikel aan te wijden, maar het is zeker een zentip. Je volgt in deze documentaire de bekendste minimalisten ter wereld, Joshua en Ryan, tijdens hun tour door Amerika. Ze vertellen hun boeiende levensverhaal en gaan in gesprek met andere minimalisten en deskundigen op dit gebied. Een eye-opener voor shopverslaafden, een bevestiging voor minimalisten (in de dop).

Artikel: ‘100 dingen die je ooit gedaan moet hebben’ – Psychologie Magazine

Totaal het tegenovergesteld van de ‘anti-bucketlist’ is dit artikel van Psychologie Magazine. Toch heb ik, Lisa, hem erbij gezet, want ik verbaasde mij over de punten die genoemd worden. Over eentje kan ik in elk geval meepraten: een cavia begraven (!). Dus die streep ik alvast door.

Doen: een zen achtergrond zoeken voor je telefoon

Voor mijn gevoel kijk ik, Shirah, te veel op mijn telefoon. Tijd om daar stapsgewijs verandering in te brengen! Afgelopen week heb ik de achtergrond van mijn telefoon veranderd in dit (cliché)plaatje. Het is voor mij een reminder dat ik niet steeds op mijn telefoon hoef te kijken. Als ik deze afbeelding zie, probeer ik mijn telefoon weer in mijn tas of broekzak te stoppen.

Artikel: ‘Smartphoneverslaving: 72 uur zonder mijn telefoon’ – Ikbenirisniet

Vraag je je af of je verslaafd bent aan je telefoon? Lees dan dit eerlijke artikel van Iris. Toen haar telefoon in de wc plonsde, was ze genoodzaakt om (een beetje) af te kicken. Deze 72 uur lieten Iris inzien dat ze veel verslaafder is dan ze dacht en dat het veel voordelen heeft als je even niet bereikbaar bent.

Fotoserie: natuurmonumenten op Google Street View

Dat je met Google Street View veel kunt zien vanachter je beeldscherm, is bekend. Toch was ik, Lisa, verrast toen ik erachter kwam dat je ook Nederlandse natuurmonumenten kunt bekijken. Hier is een speciale pagina voor aangemaakt met verschillende gebieden. Persoonlijk detail: in mijn jeugd heb ik vlakbij Hackfort gewoond.

Doen: langsgaan bij een thee-boomhut

Een thee-boomhut is een boomhut geïnspireerd op vogelnesten. Zoals de naam al zegt, kun je er thee drinken net zoals in een theehuis. Schijnbaar zijn ze in Tokio populair en ze zien er behoorlijk rustgevend uit. Ben je in de buurt, neem dan zeker een kijkje!

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

1 Comment

  • Iris
    10 januari 2017 at 10:07

    Wat een leuke dingen allemaal! Ik wil ook nog echt graag de documentaire kijken, ben heel benieuwd hoe hij is geworden. Ik volg the minimalists al langer via podcasts namelijk. En een thee-boomhut vind ik wel heel tof, haha!

  • Leave a Reply