Zentips

Zentips van de week #15

Zentips van de week #15

Een extra portie zen! Deze week: een video vol inspirerende uitspraken, een geweldig boek voor op je nachtkastje en een interessant artikel. 

Artikel: ‘How Walking in Nature Changes the Brain’ – The New York Times

Het artikel is een tijd geleden al gepubliceerd, maar het werd door de Amerikaanse krant nog eens onder de aandacht gebracht. Niet voor niks, want om jezelf tot rust te brengen, heb je schijnbaar niks nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een wandeling maken.

Video: ‘Happtalk met Susan Smit’ – Happinez magazine

De happtalk’s van Happinez magazine zijn sowieso een aanrader, maar één sprong er voor mij, Lisa, bovenuit. In deze video legt Susan Smit helder uit hoe welbekende spreuken, zoals ‘laat het los’, je niet verder helpen, maar juist iets bedekken. Eigenlijk word ik van alles wat Susan zegt enthousiast, maar als ik echt zou moeten kiezen, is mijn lievelingsuitspraak van deze happtalk: “Woorden zijn bedoeld om dichterbij de waarheid te komen, niet om de waarheid te bedekken.”

Tijdschrift: Yoga International

Ik, Lisa, vond het tijd voor een ander tijdschrift dan ik normaal gesproken meestal koop. Dit keer besloot ik voor Yoga International te gaan. De titel is Engels, maar het tijdschrift is in het Nederlands geschreven. De inhoud verraste me; er staat een hoop in! Sommige onderwerpen vond ik een klein beetje vaag, maar er is een grote kans dat ik hem de volgende keer nog eens koop.

Doen: altijd een opschrijfboekje meenemen

Een tijd geleden kreeg ik, Shirah, van iemand de tip om altijd, maar dan ook echt al-tijd, een opschrijfboekje bij me te hebben. Dit advies heb ik opgevolgd en nu heb ik altijd een mini-opschrijfboekje in mijn zak. Ideaal als je een geniaal idee krijgt, een tip krijgt van iemand of plotseling bedenkt wat je vanavond wilt eten. Hierdoor heb ik al veel onderwerpen bedacht voor artikelen.

Boek: Go East – Stine Jensen

In Go East neem filosoof Stine je mee tijdens haar zoektocht door het spirituele (Wilde) Westen. Ze duikt in de wereld van mindfulness, yoga en meditatie en schrijft hier ontzettend eerlijk en grappig over. Zo geeft Stine je een kijkje in de opleiding die ze volgde tot kundalini yogadocent en vertelt ze over een ayahuasca-sessie. Het boek doet mij een klein beetje denken aan de zoektocht die Lisa en ik zijn gestart naar meer zen in ons leven. Daarom vond ik sommige stukken ook heel herkenbaar. Dat dit boek genomineerd was voor het beste spirituele boek van 2016 vind ik meer dan terecht.

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

1 Comment

  • Nathalie
    8 februari 2017 at 11:46

    Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het boek van Stine! Heb een keertje een documentaire over opvoeden van haar gekeken en zelfs terwijl ik nog lang geen kinderen wil, was het heel leuk om haar kijk op het onderwerp te horen.

  • Leave a Reply