Zentips

Zentips van de week #18

Zentips van de week #18

Al negen maanden lang verzamelen wij om de week zentips. Benieuwd naar de vorige edities? Hier vind je al deze artikelen op een rij. Deze week onder andere een minimalistisch Instagram-account en een inspirerende boekenrubriek. 

Artikel: ‘Why We Can’t Look Away From Our Screens’ – The New York Times

We testten nog niet zo lang geleden een app die bijhoudt hoe lang je op je telefoon kijkt. De resultaten zijn best confronterend. Hoe kan het dat we zo verslaafd zijn aan dit soort apparaten? Zelfs de schrijver die wordt geïnterviewd voor dit artikel, geeft toe dat hij niet kan slapen voordat hij zijn e-mail heeft gelezen.

Instagram: @lucid_n

Hoe minimalistisch kun je worden? Behoorlijk als je naar dit Instagram-account kijkt. En toch hebben de foto’s een bepaalde aantrekkingskracht. Eén grote collage om zen van te worden.

Muziek: ‘Fresh Cuts: A Spring Spotify Mix’ – Free People blog

Wat was het mooi weer vorige week. Heel even kreeg ik, Lisa, het gevoel dat ik eindelijk zonder jas aan kon fietsen. Muziek is een goede manier om dat vrolijke gevoel nog even vast te houden. Gelukkig zette Free People een prettige playlist klaar.

Artikel: ‘Books we read’ – Flow Magazine

Voor wie boeken verslindt of wie op zoek is naar leesinspiratie, is deze rubriek van Flow Magazine een aanrader. Van boeken over minder druk zijn tot het herlezen van jeugdboeken. Volop inspiratie!

Artikel: ‘Kun je in een romantische relatie wel écht vrij zijn?’ – Happinez

In een relatie zijn en tegelijk vrij zijn, gaat dat wel samen? In dit mooie artikel van Happinez wordt antwoord gegeven op deze vraag. Vooral deze zin vind ik, Shirah, heel treffend: “We gaan naar onszelf kijken door de ogen van een ander, proberen onszelf te corrigeren, en vergeten zo dat onze partner ooit viel voor het woeste pakket dat we waren vóór we begonnen met finetunen en indikken.”

Doen: de yogaserie tegen rugpijn van Belle

Onze yogablogger Belle zocht een mooie plek in Nieuw-Zeeland om foto’s te maken voor deze yogaserie. Het artikel staat al een tijdje online, maar hoort een plekje te hebben in onze zentips. Sla de link op in je favorieten en je hebt de yogaserie altijd bij de hand!

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.