Zentips

Zentips van de week #19

Zentips van de week #19

Eén van onze favoriete rubrieken. Deze week bomvol goede artikelen, fijne yogaseries en een bijzonder boek. Handig voor iedereen die extra inspiratie kan gebruiken. 

Artikel: ‘We willen geen rust maar een zinvol bestaan’ – Trouw

Het thema van de maand van de filosofie is rust. In dit artikel gaat het over een burn- en bore-out. De conclusie van het artikel is dat we ons weer moeten gaan richten op zinvolheid. Ben jij het daar ook mee eens?

Artikel: ‘Yoga Poses You Can Do At Your Desk’ – Mind Body Green

Yoga achter je bureau, waarom niet? Als je ons een tijdje volgt, dan weet je dat we onlangs naar een workshop kantooryoga zijn geweest. Er zijn zo veel verschillende opties als je meer wilt bewegen op kantoor. Ook yogi Jules laat dat zien in dit artikel.

Artikel: ’10 Ways to Be More Mindful at Work’ – Mindful

Mindful zijn op je werk, kan soms een uitdaging zijn. Helemaal als het druk is en je je hierdoor gestrest voelt. In dit artikel vind je hele handige tips om je meer mindful te voelen gedurende dag, zonder dat je een half uur moet mediteren.

Boek: ‘Kom Uit Je Hoofd’ – Lisette Thooft

Eens in de zoveel tijd lees ik, Shirah, een boek dat nog weken in mijn hoofd blijft hangen. Zo ook bij: Kom Uit Je Hoofd. Heel toepasselijk bij de titel haha. Schrijver en coach Lisette Thooft, ook wel bekend van Happinez, beschrijft openhartig wat ze allemaal heeft gedaan om uit haar hoofd te komen en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Van stembevrijding tot MDMA. Een luchtig geschreven boek met leerzame lessen. Absoluut een aanrader!

Doen: op blote voeten lopen

Sinds het steeds mooier weer is, loop ik, Lisa, vaker op blote voeten thuis. Ik was vergeten hoe heerlijk het is om mijn voeten meer vrijheid te geven. Ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die graag op blote voeten lopen.

Artikel: ‘Yoga to Make You Strong’ – The New York Times, Well

The New York Times maakte een simpele, maar heldere yogaserie die je sterker maakt. En dat niet alleen, er zitten ook houdingen tussen voor meer balans en tips om de handstand te doen.

Wat vind jij de leukste zentip van deze week?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Stephanie
    5 april 2017 at 12:56

    Die yoga tips van de New Yorker zijn heel fijn! Bedankt voor het delen 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.