Zentips

Zentips van de week #2

Zentips van de week #2

Op zoek naar inspiratie? Dan komen onze zentips als geroepen! Laat je inspireren door een fijne yoga-playlist, interessante artikelen en websites die zeker eens moet bezoeken. 

Muziek: een fijne yoga-playlist

Normaal zet ik, Shirah, nooit muziek op als ik yoga doe, omdat ik het erg vind afleiden. Nu ik een maand lang iedere dag yoga doe, besloot ik het toch nog een kans te geven. Ik zocht op Spotify naar een speciale yoga-playlist, er zijn er héél veel, en vond er één. Deze playlist staat vol muziek die ik normaal nooit zou luisteren, zoals Lana Del Ray en Ed Sheeran, maar op de één of andere manier is het wel hele fijne achtergrondmuziek als ik yoga doe. Zodra mijn eigen yoga-playlist af is, deel ik die natuurlijk.

Artikel: ‘Geld’ – Groene Avonturen

Geld is een interessant onderwerp om over na te denken. Hoeveel geld heeft een mens nodig? Hoeveel geld heb jij nodig? En kun je leven zonder geld? Marin schreef een artikel over dit onderwerp en deelt een aantal inspirerende mensen die anders met geld omgaan. Interessant!

Artikel: ‘Uren kijken naar treinritten of breien: slow tv komt naar Nederland’ – EditieNL

Slow living, oftewel langzaam leven, kenden we al. Een logische uitkomst hiervan is slow tv. Beelden zoals een treinrit of iemand zien schilderen, denk maar aan Bob Ross, schijnen een rustgevend effect te hebben. In het artikel staan ook een paar filmpjes om het uit te proberen. Best ontspannend, is het niet?

Tip: vaker een boek uitlenen

Afgelopen week vroeg een collega of ik, Shirah, De Alchemist van Paulo Coelho in mijn boekenkast heb staan en of hij het mocht lenen. Natuurlijk! Door het uitlenen van het boek raakten we in gesprek over lezen. Het boek op zijn bureau zorgde er zelfs voor dat een andere collega mij een boekentip gaf. Deze situatie bevestigde dat ik dit veel vaker moet doen, want ik vind het heel leuk om over boeken te praten. Ook wil ik vaker aan mensen vragen wat hun lievelingsboek is.

Artikel: ‘Je hebt geen zelfhulpboek nodig om cool te blijven’ – NRC

Als je kijkt naar een gemiddelde boekenwinkel, dan lijkt het aanbod aan zelfhulpboeken grandioos. Niet gek dus dat er een antizelfhulpboek is verschenen. In plaats van jezelf telkens te verbeteren, gaat dit artikel over waarom je beter stoïcijns door het leven kunt gaan.

Website: The Book of Life

Het is geen site waar je snel doorheen scrollt, maar interessant is het zeker. The Book of Life dient als een soort kompas voor het leven. De website bestaat uit verschillende secties (werk, relaties, cultuur, etc) met artikelen die je helpen bij het ontwikkelen van je emotionele intelligentie. Hoe leef ik een rustig leven? Waarom is humor zo belangrijk in een relatie? En wat kun je doen als je niet weet welke baan je wilt? Vragen waar iedereen wel eens mee worstelt.

Artikel: ‘Word je duurzamer door mindful te leven?’ – OneWorld

Wij zijn dol op challenges. Ook een redacteur van het tijdschrift OneWorld ging de uitdaging aan; ze deed een achtweekse mindfulness cursus. Het doel was ontdekken of ze door aandachtiger te leven, ook bewuster omgaat met de wereld om haar heen.

Artikel: ‘Love Yourself’ – Free People blog

De website van het Amerikaanse kledingmerk Free People is voor ons een grote inspiratiebron. Prachtige foto’s en artikelen met vaak een diepere laag. Zo ook dit eerlijke artikel over zelfliefde. Mooi om te lezen hoe drie vrouwen hun imperfecties omarmen!

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Rosan
  9 augustus 2016 at 10:22

  Leuke tips! Ga er zeker wat van lezen en bekijken 🙂

  • Reply
   Shirah
   9 augustus 2016 at 15:38

   Wat leuk om te horen!

 • Reply
  Else
  9 augustus 2016 at 21:28

  Superleuke tips! Ik heb een stukje slow tv gekeken, het is net meditatie, heel ontspannend inderdaad 🙂 Het artikel over geld vind ik ook een interessante, eigenlijk heb je alleen de basisbehoeften nodig en kan je dan veel minder geld uitgeven, terwijl nu vaak smartphones bijvoorbeeld ook als een soort basisbehoefte worden gezien, en daar heel veel aan wordt uitgegeven!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.