Zentips

Zentips van de week #20

Zentips van de week #20

Wie kan er geen zentips gebruiken? Niemand! In deze editie vind je tips om simpeler te leven als je in de stad woont, inspiratie voor meer me-time en een Instagram-account vol mooie spreuken. 

Instagram: _conscious_community_

Dit Instagram-account staat vol inspirerende plaatjes. Soms een beetje cliché en erg zweverig, maar meestal grappig en inspirerend. Favorieten: deze spreuk en dit lijstje vol wijsheden.

Artikel: ‘Simpeler leven in de stad, hoe ik het aanpak’ – soChicken

Lange tijd was ik, Shirah, ervan overtuigd dat je pas écht simpeler kunt leven als je in de natuur woont. Ik droomde van een huisje in het bos met eigen moestuin, buitendouche en zonnepanelen. Ja, soms slaat mijn fantasie op hol. Dit artikel van soChicken bewijst dat je niet op een romantisch hutje op het platteland hoeft te wonen om simpeler te leven. Ook staan in dit artikel hele handige tips waar ik zeker mee aan de slag wil. Binnenkort meer daarover.

Artikel: ‘The Art of Enough’ – Experience Life

‘Waarom hebben we nooit genoeg?’, vroegen we de mensen in onze omgeving. Dit artikel van Experience Life haakt in op het ontevreden gevoel dat we allemaal wel eens ervaren. Het eindigt met een aantal handige tips om je te helpen minderen met consumeren.

Kijken: ‘Sophie in de mentale kreukels’ – NPO

Er zijn al vier afleveringen van verschenen, maar we wilden deze serie als nog in de zentips noemen, omdat het zo goed gemaakt is. Niet alleen kom je meer te weten over een burn-out, ook Sophie stelt zich kwetsbaar op in deze serie.

Artikel: ‘3 Things For Yourself’ – Free People Blog

De schrijver van dit artikel doet iedere zondag drie dingen voor zichzelf. Klinkt misschien een beetje gek, maar het is heel makkelijk om op vrije dagen alleen dingen te doen die moeten. Een goede manier om meer me-time te creëren. Zo geeft ze als tip: “Instead of rushing through your morning, take it easy. Enjoy whatever lazy routine you may have, without any anxiousness to get out the door.” Hier vind je de andere artikelen uit deze reeks.

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.