Zentips

Zentips van de week #22

Zentips van de week #23

Het is alweer de 22ste editie van onze zentips. Deze week: een vader & dochter duovlog, een artikel over aandacht voor je lichaam hebben en een stappenplan om je hoofd leeg te maken.

Video: ‘Wijsheid uit een medicijnloos ziekenhuis’ – Yoga Magazine

“Hoe vaak doe jij yoga?”, wordt mij, Lisa, regelmatig gevraagd. Als ik dit filmpje zie, dan geeft het mij de bevestiging dat het helemaal niet gaat om hoe vaak je yoga doet. Zo zegt Patricia: “Het gaat erom dat datgene wat je leert tijdens je oefening, je op een gegeven moment ook voelt voordat je begint en nadat je je oefening afsluit.” Helemaal mee eens!

Artikel: ‘Aandacht voor je lichaam? Zo moet het niet’ – De Correspondent

Dit artikel kwam een jaar geleden online, maar de boodschap is nog steeds actueel. Toen Bregje een burn-out kreeg wilde ze haar lichaam meer aandacht geven. Ze ging hypergezond eten, meer sporten en mat haar lichaam tot in detail. Zelfs ontspannen werd presteren, waardoor de scheiding tussen lichaam en geest alleen maar groter werd. Stof tot nadenken!

YouTube-serie: vader & dochter duovlog

De creasoof volg ik, Lisa, al heel lang op YouTube. Laatst was ze begonnen met een serie, waarin haar vader ook vlogt – een zogenaamde ‘duovlog’. Het leuke aan deze vlogs vind ik dat het wat anders is dan je normaal gesproken in een vlog op YouTube ziet. Ook doen de afleveringen me denken aan een documentaire, erg mooi!

Artikel: ‘One day at home retreat/detox’ – Lauresque 

De website van Laura ziet er jaloersmakend mooi uit. De foto’s, haar verhalende schrijfstijl, alles lijkt te kloppen. In dit artikel geeft ze een handig stappenplan voor een one day at home retreat/detox. Een programma om jezelf, je hoofd en je lichaam even rust te geven en te herstarten. Goed voor jezelf zorgen, rust nemen, je hoofd leegmaken en terug naar nú – dat is waar het volgens Laura allemaal om draait. En daar zijn wij het helemaal mee eens.

Blog: gofollowyournature.com

Een net ontdekte parel, Follow Your NatureNaomi schrijft over een bewust en blij leven, liefde voor je lichaam en de wereld om je heen. Vooral dit artikel over onrust zette mij, Shirah, aan het denken: “Op het moment dat je een zaadje plant, verwacht dan niet meteen dat er een bloem uitgroeit. Ga niet elke seconde lopen te graven om te kijken of dat zaadje wel echt aan het groeien is daar onder de grond. Laat het lekker met rust.”

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Suzan
  17 mei 2017 at 16:14

  Leuke tips weer! Sowieso een van mijn favoriete rubrieken 🙂

  • Reply
   Shirah
   17 mei 2017 at 17:42

   Dankjewel! Leuk om te horen!

 • Reply
  Marjan
  17 mei 2017 at 21:02

  Fijne tips weer! Ik ga binnenkort voor de one day at home retreat. Lijkt me heerlijk en het is een praktisch toepasbaar artikel (geweldig met die receptjes erbij 😊). Dankjewel voor de tips, ik vind dit zo’n leuke rubriek 🙆

  • Reply
   Lisa
   17 mei 2017 at 21:11

   Leuk om te horen! 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.