Zentips

Zentips van de week #25

Zentips van de week #25

Een maand iedere dag mediteren, slaap-apps om lekker te slapen en dé truc om te ontdekken wat je met je leven wilt doen. Wij verzamelden weer onze beste zentips. 

Artikel: ‘6 slaap-apps die je helpen lekker te slapen’ – DiodApp

Je telefoon gebruiken om in slaap te vallen? Bijzonder is het tegenwoordig niet meer. Naast apps zoals een schermverduisteraar of met ontspannende muziek, vind je in dit artikel ook apps die je slaapgedrag analyseren. Wie weet kom je zo nog tot interessante (slaap)inzichten.

Luisteren: ‘Made Of Stars’ – Fia

De afgelopen twee weken luister ik, Shirah, bijna non-stop dit album van Fia Försstrom. Bijzonder hoe ze met een paar akkoorden zulke krachtige liedjes kan maken. Ze noemt het zelf empowering en heartopening muziek. Hoewel dat ietwat zweverig klinkt, ben ik het er wel mee eens. Dit nummer oefen ik nu met zangles.

Artikel: ‘How To Use Tarot Cards to Guide Daily Decision-Making’ – Goop

Ik, Lisa, heb tarotkaarten ergens in een laatje liggen, maar eerlijk gezegd weet ik niet zo goed hoe ik deze moet gebruiken. Het lijkt me daarom leuk om een keer een workshop te doen waarin iemand mij op weg helpt met leggingen. Dit artikel is alvast een begin.

Artikel: ‘I Meditated Every Day For A Month And Here’s What Happened’ – Huffingtonpost

Een maand lang iedere dag mediteren is voor iedereen aanrader. In dit artikel lees je wat het de schrijver van dit artikel heeft gebracht. Onder andere praten als een podcast host: “You know how podcast hosts soothingly enunciate every word and outline their thoughts deliberately? That’s how I talk now.

Kijken: ‘How to Figure Out What to Do With Your Life’ – Lavendaire

Ik, Lisa, ben dol op het testen van verschillende methoden die je helpen dichterbij jezelf te komen. Deze techniek, ikigai, komt uit Japan en geeft je inzicht in wat jouw levensmissie is. Het klinkt groot, maar ik denk dat je er gewoon mee moet beginnen en vanzelf ziet wat het je oplevert. Misschien dat ik er binnenkort nog iets over schrijf.

Doen: je aanmelden voor onze nieuwsbrief

Sinds een paar maanden hebben we een nieuwsbrief, en wat bevalt ons dat goed! Elke maand kun je een leuke mail in je mailbox verwachten gericht op één thema, zoals in het nu leven of mediteren. Heb jij je al aangemeld?

Wat is jouw favoriete zentip van deze week?

BewarenBewaren

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Siem
  3 juli 2017 at 16:03

  Wat ik zelf een hele goed slaap app vind is PZIZZ. Deze werkt bij mij eigenlijk altijd en ik ben geen makkelijke slaper! Ik kan me niet herinneren dat ik het einde van het uur haal/bewust mee maak.

  • Reply
   Shirah
   6 juli 2017 at 22:22

   Goede tip! Dankjewel.

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.