Zentips

Zentips van de week #27

Zentips van de week #27

De zentips van deze week lijkt wel in teken te staan van zelfliefde. Een fijne oefening, een inspirerende blog en een bijzonder boek over de liefde voor jezelf en de wereld om je heen. 

Artikel: ‘Oefening voor meer zelfliefde’ – Yoga Magazine

Volgens ons kan iedereen wel een beetje zelfliefde gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd waarom zelfliefde zo belangrijk is: “Met een stabiele geest, een krachtig lichaam en in contact met je innerlijke wezen creëer je een stevige basis van waaruit je kunt geven.” Deze oefening helpt je dus indirect ook beter te geven.

Blog: A Life in Progress

Onlangs stuitte ik, Lisa, op deze blog. De blogger, Krista, schrijft onder andere over betekenisvol en langzaam leven, mindstyle en zelfliefde. Allemaal onderwerpen die wij ook reuze interessant vinden. Vooral deze lijst met haar tien beste boekentips, vind ik leuk om te lezen.

Boek: Zusjes – Elizabeth Lesser

Disclaimer: dit is een heftig, maar heel mooi boek. De schrijver, Elizabeth Lesser, vertelt het verhaal van haar zusje Maggie. Op 52-jarige leeftijd ontdekt ze dat ze een zeldzame vorm van kanker heeft. Er is maar één manier om deze verschrikkelijke ziekte te overleven: door een beenmergtransplantatie. Elizabeth is de enige die haar hierbij kan helpen. Het mooie van dit boek vind ik, Shirah, dat het niet alleen over de liefde voor haar zus gaat, maar ook over zelfliefde en liefde voor de wereld om haar heen.

Video: ‘How to have a healthy relationship’ – Professional Wild Child

Of je nu wel of geen relatie hebt, tips voor een gezonde relatie zijn altijd mooi meegenomen. Deze video heeft Zoë samen met haar vriend opgenomen. Er zitten niet alleen wijze lessen in, het is ook nog eens een heel leuk stel om naar te kijken!

Artikel: ‘4 simpele treinfulness oefeningen’ – Metro.nl

Misschien zag je het al op Facebook of Instagram dat we voor de nieuwe Metro-app schrijven. Ons eerste artikel met simpele treinfulness oefeningen kun je ook online lezen. We zijn heel benieuwd wat je ervan vindt! Wil je op de hoogte blijven van onze artikelen voor Metro? Download dan de app: Android of Apple.

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply