Zentips

Zentips van de week #29

Zentips van de week #29

Vandaag is het weer zover: we geven je een dosis zenspiratie! Zoals een video over het belang van goed ademhalen en burn-out bij jonge mensen.

Video: ‘Breath to Heal’ – Max Strom

Nu ik, Shirah, weer meer yoga doe, ben ik bewuster bezig met mijn ademhaling. Het gekke is dat ademhalen zo vanzelf gaat, net zoals het knipperen van je ogen, maar dat je het toch niet helemaal goed kunt doen. Max Strom legt in deze video op een hele nuchtere manier uit waarom breath work belangrijk is. Aanrader!

Artikel: ‘Waarom de hele wereld erop vooruitgaat als jij decennia eerder met pensioen gaat’ – De Correspondent

Keihard werken en als je bijna 70 bent met pensioen gaan. Dat is hoe het leven verloopt volgens het standaard plaatje, maar wat als je veel eerder kunt stoppen met werken? De uitgever van De Correspondent, Ernst-Jan Pfauth, liet zich inspireren door een blog en schreef waarom je niet alleen als persoon beter wordt van vroeg met pensioen gaan, maar ook de rest van de wereld. Stof tot nadenken!

Film: Okja

Twijfel je nog of je vlees wilt eten? Of wil je graag minderen? Dan is de film Okja misschien het laatste steuntje in je rug dat je nodig hebt. Een hele bijzondere film over de band tussen een fantasiedier en zijn baasje en de rare wereld waarin we leven.

Artikel: ‘The Clean-as-You-Go Principle’ – Zen Habits 

Voor de sloddervossen onder ons is dit artikel van Zen Habits ideaal. Leo geeft tips om je huis netjes te houden, zonder dat het je stress geeft. Het idee is heel simpel: je wacht niet tot je huis langzaam vies wordt, maar maakt steeds een klein beetje schoon. Dit kun je ook doen als het gaat om je financiën en je mailbox.

Video: ‘Jong en Burn-out’ – NonDualiteit

Laatst keek ik, Lisa, het programma ‘Hollandse Zaken’ terug. Het ging dit keer over burn-out bij jonge mensen. Nienke Thurlings was uitgenodigd om mee te discussiëren en ik was erg van haar onder de indruk. Op haar website zag ik dat ze net als wij ook door Patrick Kicken was geïnterviewd. Het gesprek staat wat mij betreft symbool voor heel veel wijsheid!

Wat is je favoriete tip van deze week?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.