Zentips

Zentips van de week #3

Zentips van de week #3

Een inspirerende fotoserie, een boek over een beroemde kunstenaar en een prachtige wandelroute. Wij delen weer tips die je net iets meer zen maken.

Boek: Frida Kahlo, Een Vrouw – Rauda Jamis

Jaren geleden bestelde ik, Shirah, een poster van een zelfportret van Frida Kahlo. Toen het bezorgd was en ik het uit de koker haalde, viel mij pas de doordringende en treurige blik van Frida op. Dat is de ook de reden dat ik het schilderij nooit op heb gehangen. Ik werd er alles behalve vrolijk van. Deze week heb ik als een speer het levensverhaal van Frida Kahlo gelezen, nu pas kan ik haar bedroefde blik plaatsen. Ken jij het verhaal achter deze Mexicaanse kunstenaar nog niet? Dan raad ik aan om het zo snel mogelijk te lezen. 

Artikel: ’20 questions for Leo Babauta of Zen Habits’ – Michael Pollock

Leo Babuata van Zenhabits is voor veel mensen een grote inspiratiebron, zo ook voor mij. Toevallig kwam ik, Shirah, dit interview tegen, waarin hij antwoord geeft op vragen als: ‘Van welke persoon heb je het meeste geleerd?’ en ‘Wat heb jij geleerd van je grote succes als blogger?’. Twintig vragen én antwoorden die de moeite waard zijn om te lezen.

Fotoserie: yoga onder water

Yoga kun je in principe overal doen. SUP yoga doe je bijvoorbeeld op het water, maar wat dacht je van yoga onder water? Op de website van The Huffington Post verscheen een bijzondere fotoserie waarin een model yogahoudingen onder water uitvoert. Dat levert hele mooie plaatjes op!

Wandelroute: omgeving Rhederlaag

Waarschijnlijk heb je op Instagram al gezien dat ik, Lisa, ging kamperen. De camping waar wij verbleven bevindt zich in de prachtige omgeving Rhederlaag. Ondanks dat er slecht weer was voorspeld, genoot ik samen met een vriendin van een mooie wandeltocht door dit gebied. Met het pontje staken we een plas over richting Giesbeek om vervolgens via Lathum weer in Rheden te belandden. Perfect voor als je geen doorgewinterde wandelaar bent, maar best een stukje wilt lopen.

Museum: het Boijmans van Beuningen museum

Een museumkaart is voor mij, Shirah, waarschijnlijk de beste koop van het afgelopen half jaar. Hierdoor is er geen druk om een lange tijd in een museum te blijven, ontdek ik welke kunst ik wel en niet mooi vind en is het bezoeken van steden nóg leuker. Het Boijmans van Beuningen museum in Rotterdam heeft veelzijdige tentoonstellingen en een bijzondere vaste kunstcollectie. Lang niet alles begreep ik, zoals een buis waaruit warme en koude lucht kwam, maar dat maakt het juist leuk.

Illustraties: Buddha Doodles

Misschien dat je één van deze afbeeldingen als eens bent tegengekomen op onze Facebookpagina. Buddha Doodles staat voor de magische tekeningen die illustrator Molly Hahn maakt. Knap hoe ze mooie boodschappen in haar tekeningen verwerkt, zoals deze.

Artikel: ‘Altijd die smartphone: zijn er ook andere manieren om te wachten?’ – De Correspondent

Als je veel reist, dan herken je vast dat het verleidelijk is om telkens je telefoon erbij te pakken als je even niks te doen hebt. Een mobieltje is zo verslavend, dat het lastig is om iets anders te doen, zelfs al is het vijf minuten. Het artikel van Bregje Hofstede maakt ons bewust van wat je nog meer kunt doen anders dan telkens naar je telefoonscherm staren. Wij zijn benieuwd naar de uitkomsten!

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.