Zentips

Zentips van de week #32

Zentips van de week #32

Hier zijn we weer met verse zentips! Met deze week: de kunst om jezelf een dag vrij te geven, het perfecte begin van de dag en een slimme minimaliseertruc. 

Artikel: ‘Giving Myself A Day Off’ – Theselfhelphipster.com

Een dag even helemaal niets doen, kan heel lastig zijn. Altijd is er wel een klusje dat nog moet gebeuren of een verdwaalde to-do list. Lianne gaf zichzelf in december een dag in het weekend vrij. In dit artikel beschrijft ze beeldend hoe deze dag beviel en hoe ze meer balans in haar leven probeert te vinden. Inspirerend!

Kijken: ‘Wanderlust’ – Canvas

Het leek wel alsof ik, Lisa, het moest kijken, want twee keer zappte ik langs het Belgische programma en bleef ik hangen. Wat mij vooral aansprak, is de interviewtechniek van Alicja Gescinska: ze laat haar gasten helemaal uitspreken en durft stiltes te laten vallen, waardoor de mooiste inzichten naar boven komen. Dit is de aflevering die ik als eerste zag en sindsdien ben ik verknocht.

Artikel: ‘Why You Must Have Time Alone’ – Oprah.com

Een mooie anekdote over wat alleen zijn met je doet (in positieve zin!). Dan voel je pas echt goed waar je op dat moment behoefte aan hebt. En dat niet alleen, het leven wordt ook intenser: “We breathe more deeply, see more fully, hear more keenly”.

Kijken: ‘My sanctuary.’ – Claire Michelle

Op YouTube zijn de prachtigste video’s te vinden. Eentje die absoluut op je watchlist moet staan, is deze van Claire Michelle. Ze plaats niet vaak een nieuwe video, maar als ze het doet, dan zijn het altijd pareltjes. Zo ook deze video, waarin je een kijkje krijgt in haar avontuurlijke leven in Hawaii. De beelden zijn zo mooi dat het wel een film lijkt.

Artikel: ‘Lowering your life’s requirements’ – mmmlist.com 

Bijna iedereen heeft wel gewoontes waar hij of zij niet zonder lijkt te kunnen. Een kop koffie aan het begin van een werkdag of een glas wijn voor het slapen. Stel dat je het idee dat je deze dingen nodig hebt loslaat? Wat blijft er dan over? Of zoals je in dit artikel leest: “What happens when we let go of these needs, and just keep them as a “nice-to-have” option?”

Doen: het ontbijtnieuws vervangen door een boek

Heb je het gevoel dat je altijd tijd tekort komt? Laatst wilde ik, Lisa, graag verder met het lezen van een boek, maar zelfs al nam ik hem mee in de trein, ik kwam er maar niet aan toe. Ik besloot op een ochtend niet de tv aan te zetten, maar een boek te lezen terwijl ik van mijn ontbijt genoot. Het is een hele kleine verandering, maar wel een effectieve, want sindsdien begin ik mijn dagen met veel meer voldoening. Zelfs het nieuws mis ik niet.

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply