Zentips

Zentips van de week #39

Zentips van de week #39

Waarom een magnetron niet past in een langzame levensstijl, hoe je door een selfie van je telefoonverslaving afkomt en wat de geheimen zijn van een goede nachtrust, lees je in de zentips van deze week. 

Artikel: ‘De geheimen van een goede nachtrust’ – NRC

In dit uitgebreide artikel krijg je antwoord op de meest belangrijke vragen over slaap. Hoeveel hoor je eigenlijk te slapen? En hoe kan het dat de één moeiteloos in slaap valt en de ander aan slapeloosheid lijdt? Als je je nachtrust wilt optimaliseren, zorg dan in ieder geval dat je beter slaapt in plaats van langer.

Doen: een selfie maken als je op je telefoon kijkt

Iedereen kijkt wel eens uit automatisme op zijn telefoon. Voordat je het weet scroll je doelloos door Instagram of Facebook. Op Twitter las ik, Shirah, een goede tip om hier bewuster van te worden: iedere keer dat je naar je telefoon grijpt, open je niet een app, maar maak je een selfie. Na een week heb je niet alleen een boel foto’s van jezelf, maar heb je waarschijnlijk ook minder lang op je telefoon gezeten.

Artikel: ‘Why We Ditched Our Microwave’ – Kaetlyn Anne

Waarom je beter geen magnetron kunt nemen, lees je in dit artikel. Eén argument bleef mij, Lisa, het meest bij: een magnetron staat haaks op een langzame, bewuste levensstijl. Natuurlijk is het niet realistisch om elke dag uitgebreid te koken als je net als ik werkt. Toch vind ik het een mooi idee.

Website: avelvetuproar.com

Een hele tijd geleden interviewden we Lisa over haar reizende leven. Inmiddels wonen Lisa en haar vriend weer in Nederland en schrijft ze op A Velvet Uproar af en toe over haar leven. Ze schrijft op een mooie beeldende manier en in bijna iedere blog zit een boodschap. Volg ook zeker haar #ManifestingMoments op Instagram.

Illustraties: Marloes de Vries

Op Instagram kun je als illustrator makkelijk je werk delen met een groot publiek. Er zijn dan ook een hoop illustraties te vinden, maar de tekeningen van Marloes de Vries zijn het noemen waard. Vooral deze en deze.

Artikel: ‘A guide to making this your best year ever’ – Zen Habits

Leo van Zen Habits schreef een artikel met goede tips om te reflecteren op 2017 en plannen te maken voor 2018. Daar is het wat ons betreft nooit te laat voor. Of het nu 31 december is, 9 januari of 28 maart. Vooral de tips om van een goed voornemen een ritueel te maken, zijn ideaal.

Wat is je favoriete zentip?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.