Zentips

Zentips van de week #41

Zentips van de week 41

Een leven zonder social media, leren hardlopen op klassieke muziek, onze nieuwste Metro-artikelen en bijzondere goede voornemens. Wij delen weer de krenten uit de pap op het gebied van zen. 

Artikel: ‘Anne heeft geen social media’ – Portret met Jet

Mariët maakt niet alleen de mooiste foto’s, maar heeft ook een bijzondere interviewreeks in het leven geroepen. Met ‘Portret met Jet’ geeft ze mensen een podium om te praten over wat ze raakt, waar ze mee bezig zijn, waar ze boos van worden of juist blij. Het interview met Anne die geen social media heeft, is heel inspirerend. Zo zegt ze: “Ik wil dat mijn dochters blij zijn met wie ze zijn. Niet naar andere, bewerkte foto’s kijken en daar hun schoonheid aan meten.”

Doen: leren hardlopen op klassieke muziek 

Als je extra motivatie zoekt om (weer) te beginnen met hardlopen, is dit trainingsschema van Fit op 4 misschien iets voor jou. Je loopt drie keer in de week een rondje met aanwijzingen van hardloopcoach Ab Nieuwdorp. Het bijzondere aan dit schema is dat je loopt op klassieke muziek. Heel rustgevend.

Artikel: ‘How to feel wonder at every turn’ – Tut

Dingen mindful doen als je het al duizend keer hebt gedaan, is een uitdaging. Denk aan je tandenpoetsen, het bed opmaken, een mail beantwoorden of naar de supermarkt fietsen. Hoe je ook deze gewone, alledaagse dingen bijzonder maakt, lees je in dit artikel. Dit stukje vind ik, Shirah, heel mooi: “Let vacations and long, wonderful weekends serve as reminders of the life we deserve – one of wonder and exploration and creativity. And then realize that you are the only one keeping yourself from feeling this way every day.”

Lezen: onze nieuwe Metro-artikelen

Elke maandag komt er een nieuw artikel van ons online op metronieuws.nl. Heb je onze laatste zes artikelen al gelezen?

 1. ‘6 geweldige productiviteithacks’
 2. Koopverslaafd? Zo word je je hebzucht de baas’
 3. ‘Hoe je nooit meer piekert’
 4. ‘Kleine gewoontes voor meer werkgeluk’
 5. ‘Zo kan iedereen minimaliseren’
 6. ‘Wat niemand je vertelt over mediteren’

Artikel: ‘New years resolutions’ – Kyra’s Kitchen

Dat er meer goede voornemens zijn dan afvallen, meer sporten en minder geld uitgeven, bewijst Kyra. Ze beschrijft hoe ze in 2018 minder afval gaat produceren en waarom ze overstapt op een groene bank. Ook fijn: ze heeft geen waslijst met voornemens, maar focust zich op twee dingen.

Kijken: ‘Floortje naar het einde van de wereld’ – BNNVARA

Ergens wonen waar het lijkt alsof je alleen op de wereld bent. Het is zo bijzonder om te zien welke plekken Floortje bezoekt. De ene keer is het er snikheet, de andere keer lijkt het alsof je tenen er zo af kunnen vriezen. Wat al deze plekken met elkaar gemeen hebben is dat de mensen die er wonen een heel rustgevend en bijzonder leven lijken te leiden.

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

4 Comments

 • Lotte
  7 februari 2018 at 08:38

  Social media heb ik jaren geleden al afgezworen. Daar werd ik zo onrustig van, terwijl het me naar mijn idee vrij weinig opleverde. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Voor de komst van Facebook was ik ook nooit op de hoogte van de laatste nieuwtjes en voelde ik dat niet direct als een gemis, dus waarom nu wel?

  En Floortje naar het Einde van de Wereld is inderdaad een heerlijk programma on naar te kijken. Wegdromen bij al die idyllisch (ogende) plekjes. Qua film en editing hebben ze er dit seizoen ook een schepje bovenop gedaan. Stukje kunstzinniger lijkt het wel. Ik ben fan! 🙂

  • Shirah
   9 februari 2018 at 14:38

   Wat knap dat je social media hebt afgezworen en het niet eens mist! Ik vraag me steeds vaker af of ik Facebook, Twitter en Instagram zou missen. Misschien toch maar eens proberen!

 • Shirley
  7 februari 2018 at 12:59

  Haha, zo grappig: Nieuwdorp was mijn Engels leraar op de middelbare school. Toch overtuigt dit me niet om te gaan hardlopen, liever een Engelse les.

  • Shirah
   9 februari 2018 at 14:39

   Dat is toevallig! Lijkt me heel gek om zijn stem dan te horen tijdens het hardlopen.

  Leave a Reply