Zentips

Zentips van de week #43

Zentips van de week #43

Nog steeds speuren we met veel plezier naar de beste zentips. Deze week vonden we een bijzondere mindfulness-oefening, een app om van je social media verslaving af te kicken en een mooi tijdschrift over mindfulness. 

Artikel: ‘3 Simple Breathing Exercises to Calm Us down Right Now’ – Elephant Journal

Als je gestrest bent, is het fijn om te weten hoe je weer tot rust kunt komen. Voor mij, Lisa, helpt het om bewust te worden van mijn ademhaling. Deze drie ademhalingsoefeningen kun je doen waar je ook bent. Zoals Elyane, de schrijver, zegt: “You needn’t make time for breathing—you’re already doing it. You only need to be conscious of it.”

Artikel: ‘Relax Into the Feeling of Being Alive’ – Zen Habits 

Gekke vraag misschien, maar heb je ooit bij het gevoel stilgestaan dat je leeft? In dit artikel legt Leo uit waarom het zinvol is om hier af en toe bij stil te staan. Het maakt je niet alleen bewust van het nu, maar het is ook heel ontspannend.

App: Feedless

Van eindeloos lang door Instagram, Twitter of Facebook scrollen, wordt niemand blij. Toch is het moeilijk om te stoppen met deze verslaving. De app Feedless kan je daarbij helpen. Door deze app te installeren, verdwijnt je hele tijdlijn en zie je voortaan alleen nog maar de belangrijkste functies. Zoals je uitnodigingen op Facebook.

Lezen: onze nieuwste Metro-artikelen

Op metronieuws.nl lees je elke maandagochtend een artikel van ons vol inspiratie. Zo schreven we de afgelopen weken onder andere over vijf gewoontes om je minder gestrest te voelen, de gekste yogastijlen en gaven we tips om niet meer te klagen. Je vindt de laatste artikelen hier:

  1. ‘5 gewoontes voor minder stress’
  2. ‘Apps die je leven makkelijker maken’
  3. ‘Maak voorgoed een eind aan je uitstelgedrag’
  4. ‘Dit zijn de gekste yogastijlen’
  5. ‘De beste tips om niet meer te klagen’
  6. ‘Deze ochtendrituelen zorgen voor een topdag’

Artikel: ‘7 Mindful Ways to Beat Winter Blues’ – Free People blog

Het was zó koud de afgelopen weken, dat het voorjaar behoorlijk ver weg leek. En dat terwijl het inmiddels alweer maart is. Heb je last van een winterdip? Lees dan dit artikel met tips voor een zonnig(er) humeur.

Tijdschrift: Breathe magazine

In Den Haag liep ik, Shirah, voor het eerst The American Book Center binnen. Een geweldige winkel met, heel logisch, alleen maar Engelstalige boeken en tijdschriften. Hier zag ik Breathe Magazine, een inspirerend tijdschrift over mindfulness. Mocht je tegen dit tijdschrift aanlopen: koop het! Naast boeiende verhalen staat het vol met illustraties à la Flow.

Heb jij een zentip voor ons? Dit kan van alles zijn, van een goed boek tot een interessant artikel of handige app.

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.