Zentips

Zentips van de week #44

Zentips van de week #44

Deze zentips staat in het teken van bewustwording. Bewust je telefoon en laptop gebruiken, bewust je maandag inrichten en bewust aankopen doen die invloed hebben op je status. 

Instagram post: ‘Easy Monday’

Toen ik, Lisa, dit bericht van Garance Doré las, dacht ik meteen: ‘Helemaal mee eens!’ Ik zie vaak om mij heen dat de maandag een bomvolle dag is waarop zoveel mogelijk gedaan wordt. Het resultaat is een soort ‘maandaggekte’, die eigenlijk helemaal nergens op slaat. Ik vond het dan ook een verademing om te lezen dat Garance haar maandagen bewust zo zen mogelijk begint door ondere andere zo min mogelijk te overleggen en niet meteen haar mailbox te openen.

Artikel: ‘Bewust 2018 experiment #2: technologie’ – Janna Kamphof 

Wil je bewuster je telefoon en laptop gebruiken? Dan moet je zeker dit artikel van Janna lezen. Niet alleen deelt ze eerlijk haar ervaringen, ze geeft ook goede tips. Iedere maand van 2018 doet Janne een experiment om langzamer en bewuster te leven, onder het mom: ‘Minder rennen, meer genieten.’ Heel inspirerend!

Instagram: @littletreesgrow

Alles aan het Instagram-account van Erin is mooi. Van haar kleding tot haar kinderen. Van dit (mooie) kijkje in haar leven, krijg je spontaan zin om te wildplukken, stapels boeken te lezen en in de natuur te wonen.

Artikel: ‘The Pursuit Of Status: How To Avoid Chasing The Wrong Things’ – Louis Chew

‘Many products are signals first and material objects second.’ Je kunt iets kopen omdat je het nodig hebt, maar het doel van je aankoop kan ook zijn om een bepaalde status te creëren. Denk maar het verschil tussen een simpele poncho voor op de fiets of een trendy regenjas van het merk Superdry. De schrijver van dit artikel, Louis Chew, legt uit wat het effect is van ‘mindless consumption’ en waarom het belangrijk is je bewust te zijn van aankopen die invloed hebben op je status. Een onderwerp om over na te denken.

Luisteren: ‘Take Time’ – The Books

Twee weken geleden was ik, Shirah, op vakantie in Berlijn en ging ik onder andere naar twee geweldige concerten en een prachtige platenzaak. In deze platenzaak vond mijn vriend een plaat die hij al járen zocht, één van The Books. Eenmaal thuis luisterden we samen de plaat en werd ik een beetje verliefd op het nummer ‘Take Time’. Toen het nummer was afgelopen zei mijn vriend: “Dit is iets voor in de Zentips!” Hij heeft helemaal gelijk. Droom weg bij dit nummer met een mooie boodschap.

Website: eumycota.com

Deze inspirerende dame woont in Edinburgh, schrijft de mooiste stukjes en plaatst de meest prachtige foto’s op Instagram. Ook bijzonder: ze doet een studie over planten. Reden genoeg dus om een kijkje op haar website te nemen.

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Janna
    19 maart 2018 at 08:17

    Ik begon dit artikel te lezen en zag opeens mijn eigen naam en artikel staan. Wat ontzettend leuk, bedankt voor de verwijzing 🙂 Het artikel over The Persuit of Status klinkt heel erg interessant. Die ga ik meteen lezen. Fijne week! 🙂

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.