Zentips

Zentips van de week #46

Zentips van de week #46

Hoeveel tijd kost het eigenlijk om een nieuwe vriendschap te sluiten? Welke yogahoudingen zijn geschikt bij volle maan? En hoe heb je iedere dag het gevoel dat je op vakantie bent? Dit en meer in de zentips van deze week. 

Instagram: @gemmatroypoetry

Geen flitsende beelden, maar woorden die indruk maken. Dat is wat je te zien krijgt als je naar Gemma’s Instagram-account gaat. Ze plaatst hier korte gedichten. Ik, Lisa, vind dit vooral een mooi gedicht en deze.

Artikel: ‘This Is How Many Hours It Takes to Make a Friend’ – The Cut

Eerder schreef ik, Lisa, over het maken van nieuwe vrienden en hoe je het kunt vergelijken met daten. In dit artikel wordt gerefereerd naar een onderzoek waaruit blijkt hoeveel tijd je ongeveer met iemand door moet brengen om het officieel een vriendschap te kunnen noemen. Het mooie is dat je de tijd met de ander niet per se pratend hoeft door te brengen.

Artikel: ’15 All-Time Best Songs For yoga’ – Elephant Journal 

Het is geen nieuw artikel, maar wel een artikel met vijftien hele fijne nummers. Twee van de tips heb ik, Shirah, aan mijn langzaam groeiende yoga-playlist toegevoegd: Breathe van Alexi Murdoch en Be Here Now van Ray LaMontage.

Artikel: ‘Warm Ocean Mind: Becoming Immersed in the Moment’ – Zen Habits

Dit artikel van Zen Habits beschrijft precies hoe je je het liefst elke dag wil voelen: volledig relaxt alsof je op vakantie bent. De schrijver, Leo Babauta, vergelijkt het met een ‘warm ocean mind’. Het artikel is zo geschreven, dat je stapje voor stapje vanzelf in deze staat komt. En als je wil, kun je je volgens Leo elk moment van de dag zo voelen.

Lezen: onze nieuwste Metro-artikelen

Met een glimlach kijken we terug op de artikelen die we de afgelopen weken hebben geschreven voor Metro. Heb je ze gemist? Hier staan onze recente artikelen één voor één op een rij:

  1. ‘6 mailgewoontes waar je vandaag nog mee moet stoppen’
  2. ‘Hoe maandag je lievelingsdag wordt’
  3. ‘6 tips om te stoppen met snoozen’
  4. ‘Positiever denken? Zo lukt het iedereen’
  5. ‘De snelste manieren om je hoofd leeg te maken’
  6. ‘Waarom je je niks van anderen aan moet trekken’

Artikel: ‘Medemillennials doe toch eens rustig’ – Het Parool

Sip Markink houdt in dit artikel een prachtige pleidooi voor meer tevredenheid. Een boodschap waar wij ons helemaal bij aansluiten. Een mooie quote: “Ik heb voorlopig mijn weg gevonden in freelance schrijfwerk en wat bijbaantjes. Daarmee ben ik misschien de auto die op de rechterbaan hangt terwijl iedereen hard voorbij raast, maar ik geniet wel van de omgeving en maak geen ongelukken.”

Doen: Lunar Love Yoga Guide downloaden 

Op de website van yogadocent Eva Hamilton staat een yoga guide die je gratis kunt downloaden, de Lunar Love Yoga Guide. Een gids waarin Eva uitlegt wat het effect van de maan is op je gezondheid en hoe je hier rekening mee kunt houden als je yoga doet. Of je het nu gelooft of niet, het is leuk om te proberen.

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply