Zentips

Zentips van de week #47

Zentips van de week #47

Deze week staat de zentips in het teken van langzamer leven. Met: de langste treinroute van de wereld, tips om te leven in een lagere versnelling en yogaseries om in je eigen tempo te doen. 

Luisteren: ‘Slow and Steady’ – Of Monsters and Men

Langzaam leven is iets dat ik, Shirah, niet van nature doe. Daarom vind ik het fijn als een boek, nummer of quote mij eraan herinnert om in een versnelling lager te leven. Dit nummer van Of Monsters and Men is misschien geen lyrisch hoogstandje, maar wel een fijne reminder om alles op een (iets) rustiger tempo te doen.

Artikel: ‘We zijn gewend altijd een hoog reistempo aan te houden’ – de Volkskrant

Dat slow travel een keuze is, bewees Lisa tijdens haar vakantie in Japan. Een andere en hele makkelijke manier om langzaam te reizen, is met The Canadian. Tijdens één van de langste treinroutes ter wereld kun je niet anders dan eindeloos naar buiten staren, kletsen met medepassagiers en stapels boeken lezen. Dit artikel van de Volkskrant over deze bijzondere treinrit is heel rustgevend om te lezen.

Artikel: ‘Leven in een lagere versnelling’ – Flow Magazine 

Dit artikel sluit mooi aan bij bovenstaand nummer. In deze tekst kan ik, Shirah, mij heel goed vinden: “Kijk eens goed naar je eigen leven. Hoe afhankelijk heb jij je gemaakt van de haast-samenleving? Wil je wel minder werken, maar heb je een hoge hypotheek of ben je gewend aan een bepaald uitgavenpatroon? Probeer dat dan te veranderen. Tijd is geld, maar geld kost ook tijd. Als je je minder afhankelijk maakt van je inkomsten, stel je je ook minder bloot aan die haast-maatschappij. Dat is de eerste stap.”

Instagram: @saggysara

Instagram kan je inspireren, maar ook makkelijk onzeker maken. De 21-jarige Sara Puhto probeert daar verandering in te brengen met haar eerlijke Instagram-account. Ze plaatst naast geposeerde foto’s ook foto’s die meer overeenkomen met de werkelijkheid en foto’s die ze normaal niet op Instagram zou plaatsen. Een must follow!

Artikel: ‘I gave up my credit card for a month – and learned a lot about my spending habits’ – Better

In Amerika is het gebruik van een creditcard in tegenstelling tot in Nederland heel normaal. Met dit dagboek krijg je een kijkje in Emily’s leven zonder creditcard. Ze pint aan het begin van de week wat geld waar ze de komende dagen mee moet doen. Doordat ze nu van een budget leeft, komt ze op creatieve ideeën.

Doen: de yogaseries op blog.freepeople.com

De blog van Free People is één van onze favoriete site’s. Sinds kort delen ze ook yogaseries met gifjes. Ideaal als je YouTube even zat bent en op je eigen tempo een yoga wilt doen. Een overzicht van alle yogaseries vind je door op de site te zoeken naar ‘Serene Saturdays’.

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.