Zentips

Zentips van de week #48

Zentips van de week #48

De perfecte podcast voor tijdens het schoonmaken, vier boeken over stilte, een vriendelijke manier om naar je hart te luisteren en een inspirerend eco-project in Portugal. We beginnen deze week met nieuwe zentips!

Film: ‘Djam’ (2017)

Ik, Shirah, kom nét uit de film ‘Djam’ en dacht: ‘Die moet ik delen in de Zentips!’ In deze film volg je de Griekse Djam. Samen met haar stiefvader woont ze op Lesbos, waar ze veel merken van de economische crisis en de vluchtingen uit Syrië. In opdracht van haar stiefvader reist ze naar Istanbul om daar messen en een bootonderdeel voor hem te halen. Dit blijkt een reis vol bijzondere ontmoetingen, avonturen en uitbundige muziek.

Podcast: ‘The Melissa Ambrosini Show’

Als je ook niet gek ben op schoonmaken (wie wel?), dan raad ik, Shirah, je aan om het te combineren met het luisteren van een podcast. Deze aflevering van ‘The Melissa Ambrosini Show’ vind ik een grote aanrader. Met entrepreneur Peta Kelly praat Melissa onder andere over hoe je ‘in alignment’ kunt leven. Een zweverige term die ik na het luisteren van deze podcast eindelijk begrijp. Ik moest wel even wennen aan haar extreem enthousiaste en Amerikaanse manier van praten.

Artikel: ‘Project Portugal’ – Moderne Hippies

Een hele tijd geleden interviewden we Iris over haar natuurlijke en vrije levensstijl. Ze vertelden toen over haar droom om samen met haar vriend een eco-project in Portugal te starten. Dat deze droom werkelijkheid is geworden, lees je in de inspirerende artikelen die ze voor Moderne Hippies schrijft. Hier lees je deel één en hier deel twee.

Artikel: ‘Vier boeken over stilte’ – Flow Magazine

Nu ik, Shirah, een abonnement heb op de bieb, ben ik overal op zoek naar goede boekentips. Op de website van Flow Magazine stuitte ik op dit artikel met vier boeken over stilte en simpeler leven. Vooral naar ‘Een heel leven’ van Robert Seethaler ben ik benieuwd.

Instagram-post: ‘Writing my own story’

Vind je het moeilijk om je niet te laten leiden door wat anderen van je vinden? Maak dan net zoals Jessica dit lijstje: één kolom waar je de verwachtingen van anderen opschrijft en één kolom waar je je eigen verlangens noteert. Het dwingt je op een vriendelijke manier naar je hart te luisteren.

Artikel: ‘How to Lengthen Your Life’ – The Book of Life

Op veel dingen heb je invloed, maar hoe lang een minuut of een uur duurt, dat blijft hetzelfde. En hoe ouder je wordt, hoe sneller de tijd lijkt te gaan. Hoe leef je je leven zo dat je niet het gevoel hebt dat het zomaar voorbij is gevlogen? Het zit hem in elk geval niet in een extreem leven leiden: “We could – as part of a goal of living more deliberately – take a walk in an unfamiliar part of town, ask an old friend about a side of their life we’d never dared to probe at, lie on our back in the garden and look up at the stars or hold our partner in a way we never tried before.”

Heb jij nog een zentip voor ons?

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.