Zentips

Zentips van de week #49

Zentips van de week #49

Mediteren tussen exotische planten, boeken over het belang van goed slapen, inspiratie voor een leven zonder smartphone en hét recept voor brandnetelpesto. Wij verzamelden weer de crème de la crème op het gebied van zen. 

Artikel: ‘Deze boeken vertellen ons opnieuw dat we er niet langer omheen kunnen: minder dan zeven uur slapen is echt niet goed’ – de Volkskrant

Sinds het jaar 2000 is het aantal uren dat we gemiddeld slapen aan het kelderen. Inmiddels slaapt ongeveer een derde van de mensen minder dan zeven uur per nacht. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat je niet alleen moe wordt van te weinig slaap, maar dat het ook ongezond is. Dit artikel staat vol met slaaptips en, voor als je meer wilt weten, goede boeken over slaap.

Voor in je agenda: ‘Summer Sessions’ door The Conscious Club

De Hortus is een rustige, groene plek in Amsterdam. The Conscious Club, een yogaschool in Amsterdam, organiseert daar deze zomer ‘Summer Sessions’: allerlei activiteiten om te ontspannen, zoals yoga en meditatie. Wees er wel snel bij, want sommige sessies zijn al uitverkocht. Laat je het ons weten als je bent gegaan? Wij zijn heel benieuwd.

Artikelen: dit schreven wij voor Metro

Wist je dat we ook schrijven voor Metro? Deze artikelen kwamen de afgelopen weken online en in de krant:

  1. ‘Waarom je vandaag nog moet stoppen met multitasken’
  2. ‘Zo leer je het meest van je fouten’
  3. ‘Altijd haast? Dankzij deze tips niet meer’
  4. Met deze tips kom je nooit meer tijd tekort’
  5. ‘Zo voorkom je impulsaankopen’
  6. ‘Mindful werken? Probeer deze tips’

Artikel: ‘Een half jaar zonder smartphone’ – NRC

“Ik besloot mijn smartphone weg te doen toen ik mezelf voor mijn voordeur vond – de sleutel tussen mijn tanden, nog half op de fiets – terwijl ik drie WhatsApp-gesprekken aan het voeren was”, schrijft Hanneke. Ze verruilde daarom haar smartphone voor een ouderwetse Nokia. Het effect van cold turkey afkicken van haar telefoon, beschrijft ze beeldend in dit artikel. Ook inspirerend: gedurende zes maanden volgt NRC acht vrijwilligers die van hun telefoon afkicken. Ieder week lees je een update.

Recept: Brandnetelpesto

Afgelopen weekend hielp ik, Shirah, bij een wandeling eetbare natuur. Op Instagram kon je hier al een foto van zien. Naast een brandnetelsmoothie, maakte ik brandnetelpesto. Laat je niet afschrikken door het plukken van brandnetels, met handschoenen is dit geen probleem. Voor deze pesto heb je niet meer nodig dan een flinke stapel brandnetelpunten, pijnboompitten of walnoten, (olijf)olie, knoflook en Parmezaanse kaas.

Heb jij nog een zentip voor ons?

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.