Zentips

Zentips van de week #50

Zentips van de week #50

Iedere twee weken verzamelen wij de beste tips voor iets meer zen in je leven. Deze keer: een boek over een gelukkig én succesvol leven, ontspannende mindfulness oefeningen, een andere kijk op stress en inspirerende self-care illustraties.

Artikel: ‘Nu is yoga een modeding en kan iedereen yogadocent worden, maar dit zijn de echte oude rotten in het vak’ – de Volkskrant

Op Instagram zie je vooral foto’s van jonge yogi’s, maar hoe is het om al jaren yogadocent te zijn? De Volkskrant interviewde yogadocenten die hebben gezien hoe yoga de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Wat vinden zij van de toegenomen populariteit? Ik, Lisa, vind vooral deze quote mooi: “Gebrek aan concentratie is een toenemend probleem van de mensheid. We moeten leren bij onszelf te blijven, aanwezig in het nu.”

Boek: ‘De flow van het geluk’ – Emma Seppälä

Tussen de stapels boeken die ik, Shirah, over persoonlijke groei lees, zit af en toe een parel. ‘De flow van geluk’ kwam ik toevallig tegen in de kleine bibliotheek bij mij in de straat. In het boek worden Westerse mythes over succes omver geworpen en laat de schrijver zien hoe je met geluk als basis juist succesvol wordt. Tipje van de sluier: meer compassie en meer middagdutjes dragen daaraan bij. Misschien schrijf ik nog een review over dit boek, want ik vind het echt een must-read.

Instagram: @journey_to_wellness_

Instagram-accounts met illustraties zijn altijd fijn, helemaal als het illustraties zijn in een mooi thema. De illustraties van Journey to Wellness staan vol goede self-care tips. Een aantal favorieten: deze, deze en deze.

Artikel: ‘Als je niks meer moet van jezelf’ – Psychologie Magazine

Wat zou je doen als je niet meer hoeft te werken? Een aantal maanden of voor de rest van je leven, als je met pensioen gaat of als het nooit meer van je verwacht wordt te presteren? In dit artikel worden drie mensen geïnterviewd die (een tijdje) niet meer hoefden te werken. Interessant om te lezen tot welke inzichten zij zijn gekomen nu ze niet meededen in de ratrace.

Album: ‘Werken met mindfulness basisoefeningen’ – Edel Maex

Deze tip deelde ik, Shirah, al op Instagram en in dit artikel met ademhalingsoefeningen, maar verdient ook een plek in deze rubriek. Sinds twee weken doe ik namelijk bijna iedere dag een oefening van deze cd. Het liefst meteen voor het opstaan of vlak voor het slapen. De oefeningen zijn nuchter en de stem van psychiater en mindfulnesstrainer Edel Maex is heel rustgevend.

Artikel: ‘Zijn we stress in de loop der tijd anders gaan waarderen?’ – Trouw

Zou het kunnen dat stress niet zo zeer een andere betekenis heeft gekregen, maar dat we die betekenis anders zijn gaan waarderen?, vraagt journalist Peter Henk Steenhuis zich af. In deze column neemt hij je mee in het ontstaan van het woord ‘stress’ en de betekenis die wij het in de loop der jaren hebben gegeven.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij nog een zentip voor ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Janna
  14 juni 2018 at 08:02

  Ik vind dit altijd zo’n interessant artikel, bedankt voor de inspiratie!

  • Reply
   Lisa
   14 juni 2018 at 08:03

   Leuk om te horen! Nog een reden om met deze artikelen door te blijven gaan 🙂

 • Reply
  Macblogster
  19 juni 2018 at 08:02

  Bedankt voor de lijst. Toevallig had ik een reminder & wat inspiratie nodig. Ik kan weer vol energie aan mijn dag begonnen door te luisteren naar nieuw materiaal.

  • Reply
   Lisa
   19 juni 2018 at 08:17

   Wat leuk om te horen!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.