Zentips

Zentips van de week #52

Zentips van de week #52

Tem je innerlijke criticus, leer alles over body positivity, laat je inspireren door een self-love coach en een infographic met mindful rituelen. Wij verzamelden weer de beste zentips.

Instagram: @zoejohansen.dk

Eén van de beste tips om je niet gek te laten maken door social media is: ‘Volg alleen mensen die je een goed gevoel geven’. Ondanks dat de meeste mensen weten dat Instagram geen weerspiegeling is van het echte leven, kan het je toch knap onzeker maken. Daarom is self-love coach Zoë Johansen een aanrader om te volgen.

Boek: ‘Master your mean girl’ – Melissa Ambrossini 

Soms word ik, Shirah, moe van mijn innerlijke criticus. Daarom wilde ik al een tijd het boek ‘Mastering your mean girl’ lezen. Ik ben nu op ongeveer de helft van het boek en ben tot nu toe heel enthousiast. Melissa schrijft op een pakkende manier hoe het haar is gelukt om de kritische stem in haar hoofd te stillen. Ook geeft ze praktische tips om je zo min mogelijk door deze mean girl (of mean boy) te laten leiden. Eén daarvan is jezelf gedurende de dag steeds de vraag stellen: ‘What would love do?’. Een mooie manier om keuzes te maken vanuit liefde in plaats vanuit angst.

Infographic: ‘Celebrate Summer With a Sense Adventure’ – Mindful

In de ochtend zijn er allerlei rituelen die je mindful kunt doen, van je tandenpoetsen en douchen tot het eten van je ontbijt. Deze infographic laat zien hoe je dat doet. Print de infographic uit en hang hem ergens op. Zo kun je jezelf er steeds aan herinneren om de dag mindful te beginnen. Een betere start is er niet.

YouTube-video: ‘Dik = ongezond? Body Positivity een excuus?! Ft. Bodyposipanda’ – Vera Camilla 

Wat is body positivity? Hoe begin je hiermee? En gaat jezelf wegen en een weegschaal hebben samen met body positivity? Megan Jayne Crabbe (@bodyposipanda) geeft in deze video antwoord op alles wat je wilt weten over body positivity. We zijn fan van deze nieuwe serie van Vera Camilla!

Artikel: ‘Geluk is verdomd hard werken’ – De Tijd

Wist je dat je aan de Amerikaanse universiteit Yale een cursus in geluk kunt volgen? Sofie Vanlommel, redacteur van De Tijd, schreef zich in en vertelt in dit artikel wat ze hiervan heeft geleerd. Allerlei veelgestelde vragen komen voorbij, zoals: ‘Maakt geld gelukkig?’ en ‘Word je gelukkiger als je minder op social media zit?’. Het is misschien hard werken om gelukkiger te worden, maar het resultaat mag er zijn: na de cursus is het geluksniveau van Sofie 64 procent hoger.

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij een zentip voor ons?

You Might Also Like

2 Comments

  • Valentine
    21 juli 2018 at 12:58

    Omg dames, dank dank dank voor de tip over de gratis online cursus over geluk via Yale university. Wat een inzichtgevende cursus! Blijf deze prachtige tips delen, jullie maken echt een verschil in de levens van anderen. Heel veel liefs!

  • Leave a Reply