Zentips

Zentips van de week #53

Zentips van de week #53

Deze week in de zentips: yoga op het strand, deze zomer afkicken van je smartphone, een YouTube-kanaal over persoonlijke groei en het perfecte vakantieboek. 

Boek: ‘Wild’ – Cheryl Strayed

Vaak zeggen mensen: ‘Het boek is véél beter dan de film’. Niet altijd ben ik, Shirah, het daar mee eens, maar bij Wild wel. Je volgt in dit boek de 26-jarige Cheryl die impulsief besluit een voettocht van 1600 kilometer te maken. Een perfect boek voor de vakantie want het is lekker dik (384 bladzijden), goed geschreven en speelt zich af in de natuur.

Artikel: ‘How to create a self-care routine that actually sticks’ – Huffington Post

Leuk hoor al die tips over self-care, maar hoe vind je een routine waar je echt tijd voor maakt? Huffington Post heeft daar het antwoord op: “Mornings tend to be a great time to get things done because the day’s work and personal emergencies have yet to come up. Before you turn on your phone, spend 15 to 20 minutes doing something fun for you.”

Activiteit: yoga op het strand

Afgelopen weekend waren wij voor het eerst op een retraite. Later lees je daar nog een uitgebreid artikel over, maar nu willen we alvast één tip geven: volg als het even kan deze zomer een yogales op het strand. Yoga in de buitenlucht is gewoon ontzettend fijn, zeker als je het rustgevende geluid van de zee op de achtergrond hoort.

Artikelen: de serie ‘Minder moeten, meer leven’

Journalist Annemiek Leclaire schrijft voor Vrij Nederland een serie artikelen, waarin de vraag ‘Waarom moeten we zoveel van onszelf?’ centraal staat. Door naar zichzelf te kijken, begint ze een onderzoek. Zo zegt ze: “Als ik tegenwoordig wakker word, kijk ik niet verlangend uit naar de dag, maar zie ik een oneindige reeks ‘moetjes’.” Hieruit volgt een interessante zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe het kan dat we onszelf steeds meer opleggen. Lees hier de eerste vier delen van de serie:

  1. ‘Deel 1: een betoog voor het oogsten van momenten’
  2. ‘Deel 2: hoe maak je betere keuzes?’
  3. ‘Deel 3: wanneer heb je genoeg geld?’
  4. ‘Deel 4: hoe kom je tot rust?’

Artikel: ‘Zo kick je deze zomer af van je smartphone’ – de Volkskrant 

Heb je een haat-liefdeverhouding met je smartphone en wil je deze zomer aangrijpen om dat te veranderen? Dan heeft de Volkskrant een handige gids voor je. In dit uitgebreide artikel wordt uitgelegd waarom een smartphone zo verslavend is en welke apps  en welk boek je kunnen helpen om af te kicken.

YouTube-kanaal: ‘Lavendaire’

Dit YouTube-kanaal over persoonlijke groei en lifestyle is een aanrader voor als je iets op YouTube wilt kijken, maar geen zin hebt in vlogs. Zo deelt Aileen, het gezicht achter ‘Lavendaire’, haar self-care routine, tips over ‘journaling’ en hoe je begint met mediteren. Kijk je één van Aileen’s video’s, dan hoef je je niet schuldig te voelen dat je je tijd verdoet, want je steekt er bijna altijd wel iets van op.

Heb jij een zentip voor ons?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply