Zentips

Zentips van de week #55

Zentips van de week #55

Het is weer tijd voor nieuwe zentips! Met: een lezing over anders omgaan met tijd, de definitie van self-care, inspiratie voor een reizend leven en een tv-programma over het boeddhisme. 

Voor in je agenda: ‘Living Is Mostly Wasting Time’

The School of Life organiseert allerlei boeiende workshops en cursussen over, zoals de naam het al zegt, het leven. Op 9 oktober wordt in de Oude Lutherse Kerk in Amsterdam een lezing gegeven over hoe we omgaan met tijd. Stel dat je er voortaan elke dag een uur erbij zou krijgen, krijg je het dan drukker of juist niet? Het is slechts één van de vragen waar je die avond over na gaat denken.

Artikel: ‘Self-Care: A Working Definition’ – The New York Times

The New York Times vroeg verschillende mensen wat self-care voor hen betekent. Het resultaat is een artikel met allerlei inspirerende voorbeelden. Leuk om te zien dat ieder mens verschillend is, ook als het gaat om self-care.

Instagram-account: @alwaystheroad

Instagram is de perfecte plek om je te laten inspireren. Mits je inziet dat het geen perfecte weerspiegeling is van de werkelijkheid. Mocht je erover fantaseren om de wereld over te reizen in een busje, dan moet je @alwaystheroad zeker volgen. Pete en Taylor hebben ook een uitgebreid e-book uitgebracht met uitleg hoe je van een busje een huis op wielen maakt.

Artikel: ‘Accepteer je eigen middelmatigheid: het recept tegen stress’ – de Volkskrant

Redacteur Anna van den Breemer deelt in dit artikel zes adviezen die je helpen tevreden te zijn met middelmatigheid. Want waarom zou je telkens voor het beste van het beste moeten gaan?

Boek: ‘De keuze’ – Edith Eger

Tijdens mijn vakantie las ik, Shirah, ‘De keuze’ van Edith Eger. Geen typisch vakantieboek, want het gaat over de oorlogsherinneringen van Edith. Hoe ze deze verschrikkelijke herinneringen heeft verwerkt en heeft gebruikt om anderen te helpen als psycholoog, lees je in ‘De keuze’. Heel inspirerend.

Tv-programma: ‘Van Dis en de Dalai Lama’ – NCRV

In deze serie verdiept Adriaan van Dis zich in de groeiende populariteit van het boeddhisme. Hoe komt het dat het Westen zich aangetrokken voelt tot dit gedachtegoed en deze leefwijze? En wat heb je aan het boeddhisme in deze gehaaste wereld? Een must see als je ook een zenzoeker bent.

Voor in je agenda: ‘You Rock!’

Psychologie Magazine organiseert op 6 oktober een kleinschalig event voor twintigers en dertigers waarbij je leert hoe je minder streng voor jezelf kunt zijn. Tijdens dit event komen er niet alleen sprekers, je gaat ook zelf aan de slag tijdens de workshops. Dat belooft een leerzame dag te worden!

– Dit artikel bevat een affiliate link. Als je via deze link iets koopt, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. –

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.