Zentips

Zentips van de week #56

Zentips van de week #56

Een website over langzaam leven, meditaties om bij in slaap te vallen en dé manier om te ontdekken waarom zaterdag zo’n fijne dag is. Kijk mee naar de zentips van deze week.  

Website: houtjetouwtje.eu

Marjolein verruilde het drukke Amsterdam voor het stille Breb en schrijft daarover op haar website. Mooie, eerlijke stukjes waardoor je bijna het gevoel hebt dat je ook in Roemenië bent. Zoals: “Maar aan het einde van de dag, wordt meer vanzelf minder. Ontdoe je jezelf van je gedragen kleding, was je je gezicht voor je je bed in stapt en jezelf klaar maakt voor de nacht. Je maakt je hoofd leeg en zoekt de rust. Op reis naar de slaap. Waar de ziel zich verenigt en je denken verstild.”

Nummer: ‘Nieuwe maan’ – Stephanie Struijk

Of je nu vandaag of op 9 oktober naar dit nummer luistert (dan is het blijkbaar nieuwe maan), het blijft een mooi nummer. Ook het ‘De Rivier’ is heel fijn om te luisteren.

Podcast: Omdenken Podcast 

Een paar weken geleden appte Lisa mij enthousiast: ‘Je moet de Omdenken Podcast luisteren’. Eén van de beste (zen)tips die ik de afgelopen tijd heb gekregen. In deze podcast gaat Berthold Gunster, de bedenker van omdenken, in gesprek met mensen die een probleem hebben. Het leuke is dat in iedere aflevering een totaal ander probleem wordt besproken, van niet kunnen koken tot ongewenst single zijn, en dat sommige tips ook op je eigen leven toepasbaar zijn.

Artikel: ‘Can you make every day feel like saturday’ – lifehacker.com

Bijna iedereen houdt van de zaterdag, maar hoe houd je dit fijne weekendgevoel nu vast? Mikael Cho ging een interessant experiment aan: hij zocht uit waarom een gemiddelde zaterdag anders voelt dan een woensdag. Om te ontdekken wat hem gelukkig en juist gestrest maakt, hield hij tien dagen bij wat hij at en dronk en hoeveel uur hij sliep. Ook schreef hij op hoe hij zich aan het eind van de dag voelde en gaf hij de dag een cijfer. De uitkomsten zijn meer dan interessant.

Meditaties: yoga nidra door Eliane Bernhard

Ben je moe? Of heb je slecht geslapen? Veel mensen zweren bij yoga nidra, oftewel: slaapyoga. Er wordt gezegd dat elf minuten slaapyoga gelijk staat aan drie uur slaap. Eliane Bernhard is yoga nidra docent en heeft een paar meditaties op haar website staan. Heerlijk om de dag zen te starten of een drukke dag mee af te sluiten.

Instagram-account: @positivelypresent

Ik, Lisa, ben dol op Instagram-accounts met illustraties. Onlangs heb ik het account van Dani DiPirro ontdekt. Dani maakt illustraties die je een goed gevoel geven. Ik heb veel favorieten, maar licht er hier twee uit: door deze afbeelding heb ik nog meer zin in de herfst en dit plaatje herinnert mij eraan mijn telefoon vaker weg te leggen.

Heb jij nog een zentip voor ons?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Belle
    27 september 2018 at 20:58

    De podcast “Nothing much happens” is fijn, met verhaaltjes voor het slapengaan voor volwassenen 😉

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.