Zentips

Zentips van de week #57

Zentips van de week #57

Deze week in de zentips: een boek vol inspiratie voor een langzame levensstijl, de fijnste tutorial voor een gezichtsmassage, tips om je droomleven te leven en meer. 

Boek: ‘Het grote vertraagboek’ – Flow Magazine

Langzaam leven is het onderwerp waar ik, Shirah, de laatste tijd het liefst over lees. Pas schreef ik er ook een artikel over. Toen ik ‘Het grote vertraagboek’ van Flow Magazine in de winkel tegenkwam, was ik daarom ook meteen enthousiast. Als je ook graag (iets) langzamer wilt leven, kan ik je dit boek echt aanraden. Het staat vol inspiratie voor een langzamere levensstijl en inspireerde mij om weer vaker te tekenen.

Video: de gezichtsmassage van Olgatojo

Uitgekeken op voetmassages, hoofdmassages en gewone massages? Probeer dan eens een gezichtsmassage. Niet alleen heel ontspannend en een fijne afsluiting van de dag, het schijnt ook heel goed te zijn voor je huid. Dit YouTube-account staat vol met de handigste tutorials voor een gezichtsmassage.

Nummer: ‘Time We Made Time’ – Mandolin Orange

Ik, Shirah, was al fan van het nieuwe nummer van Mandolin Orange, maar helemaal toen ik hier over de betekenis las: “In ‘Time We Made Time’ sings Marlin about the importance of slowing down, cooling off and drawing loved ones close.” Prachtig! Het nieuwe album, met dit nummer, komt 1 februari uit.

Artikelen: dit schreven wij voor Metro

Misschien wist je het al, maar we schrijven ook voor Metro. Hier vind je de nieuwste artikelen op een rij:

  1. ‘Zo stop je met moeten’
  2. ‘Zo word je werkstress de baas’
  3. ‘Met deze tips voelt iedere dag als weekend’
  4. ‘Onmisbare tips voor chaotische mensen’
  5. ‘6 geheimen van stressvrije mensen’

Tv-programma: ‘Tokidoki’ – VPRO

Begin dit jaar was ik, Lisa, in Japan. In dit verslag lees je hoe ik deed aan slow travel in dit prachtige land. Ook schrijfster en cabaretière Paulien Cornelisse was in Japan. Ze deed er onderzoek naar vier bijzondere Japanse woorden die je niet in het Nederlands hebt. Vooral de aflevering over het woord ‘yugen’, het mysterieuze gevoel dat je bekruipt als je je één voelt met de natuur, vond ik heel interessant.

Blog: Valerie Marsh

Coach Valerie Marsh deelt op haar blog allerlei tips om het leven te leven waarvan je droomt. Zoals hoe je erachter komt wat jouw doel is en hoe je zorgt dat je het behaalt. Ze plaatst niet vaak een artikel, maar de artikelen die ze online zet zijn altijd de moeite waard om te lezen.

Heb jij nog een zentip voor ons?

 

You Might Also Like

Leave a Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.